16 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

32 марки и дузина премиери на Автомобилен салон София 2022

На 3 юни (петък) се открива най-важното автомобилно събитие на годината – 25-ти юбилеен „Автомобилен салон София 2022”. Първият ден на провеждащото се в Интер Експо Център събитие, ще е отреден за представителите на медиите, докато за посетители изложението ще отвори врати в събота, 4 юни от 10 часа.

Общо 32 автомобилни бранда ще бъдат представени на Автомобилен салон София 2022. В залите на Интер Експо Център ще бъдат изложени 189 експоната. Няма да има щанд без електрифициран модел. Чисто електрическите ще бъдат 33, хибридните – 70 и те заедно надвишават бройката на конвенционалните модели с ДВГ, които ще бъдат 86. Досега никога автомобилите с алтернативно задвижване не са превъзхождали като бройка колите със стандартни двигатели.

И още нещо, което ще се случи за първи път в четвъртвековната история на софийския автосалон: най-малко 14 премиери! Това означава, че в нашата столица за първи път ще бъдат изложени пред широката публика чисто нови модели, които до момента са показани само пред силно ограничен брой хора и евентуално на онлайн събития. Така 25-то издание на автомобилен салон София се очертава да бъде най-мащабната и впечатляваща витрина на автомобилната индустрия не само на Балканите, но и на Стария континент. Освен тези автомобили, които за първи път ще дефилират пред публика, ще има и огромен брой нови модификации, фейслифт освежавания и технологични иновации.

„Предстоящото 25-то юбилейно издание на София Мотор Шоу тази година не е просто едно изложение с регионално значение от календара на OICA. Тази година са организирани само седем големи автосалона в света и само два от тях ще са в Европа – нашето през юни и в Париж през есента. Това превръща софийското изложение в събитие от европейски, защо не и световен мащаб. Нашият бранш е вече дълбоко навлязъл в най-голямата трансформация, откакто съществува. Затова и акцентът на изложението са екологичните автомобили с алтернативни задвижвания – чисто електрически или с различни типове хебридни системи. С всеки изминал ден те са все повече сред нас", заяви г-н Храбрин Иванчев, председател на управителния съвет на ААП (Автомобилните вносители).

Ето кои са автомобилите, които ще направят своето първо представяне пред широка публика имено в София: Citroen C5 X, DS 9, KIA Niro, Mazda CX-60, Mercedes SL, Mercedes EQE, Opel Astra, Renault Megane E-TECH, Renault Austral, SsangYong Korando e-Motion, Skoda Enyaq Coupe RS iV, Subaru Solterra, Toyota bZ4X, Volkswagen ID.5 GTX, Volvo C40 Electric.

Феновете ще могат не само да видят най-актуалните модели, но и да ги тестват – повече от 100 автомобила за тест драйв ще са налични, голяма част от тях електрически и хибридни. Освен удоволствието да види, тества и закупи някои от последните модели, един от посетителите на изложението ще има невероятния шанс да си тръгне с нов автомобил. Изборът е между 4 автомобила - Ford Puma, KIA Stonic, Skoda Fabia и Peugeot 208.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:04 1
+ 0
- 0
sffsdf39151
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.