19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Dacia продаде 3,5 милиона автомобила

Денис Ле Вот, Старши вицепрезидент Продажби и Маркетинг за Европа G9, даде на Джоди Панов ключовете на 3,5-милионната Dacia, продадена след възраждането на марката през 2004. Джоди, омъжена, майка на две деца, сега е щастлив собственик на Dacia Sandero Stepway, първият нов автомобил, който тя някога е купувала. Събитието се състоя в дилърството на Dacia в Мил Лейн, предградие на Лондон.

По време на пътуване до Турция, родителите на Джоди виждат много Dacia автомобили по пътищата и предлагат на дъщеря си да разбере повече, защото те „изглеждаха като да са добри коли“. Преди всичко, дизайнът на Sandero Stepway е този, който грабва Джоди, когато тя посещава дилърството Mill Lane Dacia, за да проучи и, в последствие, да поръча Sandero Stepway!

За малко повече от 10 години, Dacia продаде над 3,5 млн. автомобила в Европа и Средиземноморския басейн. Две години след пълното обновяване на своята гама, марката продължава да се развива. През първата половина на 2015, продажбите на Dacia се увеличиха с 10,1%, достигайки 290 024 продажби.

Продажбите в Европа нараснаха с 5,5% през първата половина на годината, достигайки 205 436 бройки. Във Франция, Dacia твърдо остава на 5-о място на пазара на пътнически автомобили с 5,3% пазарен дял, като марката е 4-а при продажбата на автомобили на дребно. От 44 държави, в които се продават автомобили Dacia, 19 достигат рекордни нива на продажбите през първите шест месеца на 2015.

Отвъд своя търговски успех, Dacia доказа уменията си в обединяването на клиентите. В много държави собствениците на Dacia се събират, за да споделят своя опит в духа на три общи ценности: непредубеденост, простота и щедрост.
Хиляди клиенти посещават събития, организирани в няколко държави, демонстрирайки своята отдаденост на марката. 11 000 човека посетиха Big Birthday Celebration на Dacia във Франция, 6000 се събраха в Чехия, а в Дания и Германия се събраха съответно 3000 и 3400 фена за гигантски пикник. За да отбележи 10-ата годишнина на марката в Мароко, концерт на международната raï звезда Халед събра 4500 човека на място и стотици хиляди пред телевизорите.

Tези общностни събития стават все по-популярни и позволяват на клиентите за изградят специална връзка с марката. Във Фейсбук, Dacia събра почти 2,8 млн. фена само за 5 години.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.