20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Индустрията очаква 12% ръст след Автосалон София 2015

Утре е пресденят и официалното откриване на изложението

Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) очаква ръст на продажбите между 10 и 12%, стана ясно по време на пресконференцията във връзка с откриването на Автосалон София 2015. Последната четвърт от годината е традиционно най-силната в търсенето на нови автомобили у нас. Утре е пресденя на изложението, а от 17 октомври то отваря за широката публика. 

В трудни икономически и политически условия в Европа и България нашата асоциация генерира само добри новини. В началото на годината организирахме първото изложение за мотоциклети и дадохме началото на добра инициатива. За пръв път провеждаме автосалон през октомври, след като преценихме, че този период е по-благоприятен за потребителите. Щандовете са почти изградени дори предсрочно. Въпреки това трябва да отчетем, че готвените промени в данъчното законодателство отново не помагат на автомобилната индустрия и легалният бизнес пак трябва да поеме задачата на пълни бюджета.

Продажбите на нови автомобили до 3,5 т. за първите 9 месеца на тази година са около 21 000 автомобила, което е два пъти по-малко от същия период на предкризисната 2008 г. През последните години драстично се влоши възрастовата структура на автопарка. Ако през 2010 г. автомобилите до 5 г. са съставлявали 8.4%, то сега са едва 3.3% от целия автопарк, или около 2,5 пъти по-малък дял. В същото време делът на автомобилите на възраст над 20 г. съществено се е увеличил – от 27% през 2010 на близо 40% през 2014, или е нараснал с над 40%“, коментира Стоян Желев, председател на ААП.

Очакваме над 50 000 посетители. Метрото е изключително удобен транспорт до Интер Експо Център, но тези с автомобилите могат да ползват паркинга на метрото, който е с 1300 места. Цената на билета е 8 лв. за възрастни и 4 лв. за ученици и пенсионери. Деца до 7 г. влизат безплатно. Също така има промоция – детето на семейство с двама възрасти влиза на салона безплатно. Поканили сме известни личности, които ще рекламират салона. Посетителите могат да се възползват от тестовите автомобили, предоставени от вносителите. Записванията се извършват на щандовете“, поясни Ивайло Жеглов, съорганизатор на салона.

Голямата награда за посетителите е автомобил по избор – от 7-те предоставени от организаторите - Hyundai i20, Ford Fiesta, Peugeot 208, Suzuki Celerio, Skoda Fabia, Volkswagen Up и Citroen C1.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.