25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Kia Motors построи първия си завод в Мексико

Kia Motors завърши строителството на първата производствена база на компанията в Латинска Америка. Заводът на корейската компания е разположен в област Pesquería, щата Nuevo León, Мексико. 

С първоначална инвестиция от приблизително 3 милиарда щатски долара, модерната производствена база е построена за около 13 месеца, след като първата копка на обекта бе направена през октомври 2014г. Междувременно, КИА Моторс стартира ритейл продажбите си в региона през юли тази година и откри 46 нови дилърства в страната само за период от 5 месеца.

През следващите 6 месеца са предвидени тестове за качество и пилотна продукция, като серийното производство на компактния седан Kia Forte (известен под името Cerato на някои пазари) е предвидено за средата на 2016 г. С капацитет от 300 000 автомобила годишно, новата база в Мексико ще заема 10% от общото производство на Kia Motors в световен мащаб.

Разположена на площ от 500 хектара, производствената база се състои от 4 основни цеха - щамповане, заваряване, боядисване и сглобяване. По време на 13-месечния строителен период са използвани приблизително 27 000 тона стомана, като 9 мексикански компании са работили в партньорство с КИА за изграждане на 4-те основни сгради, както и мрежа от допълнителни конструкции, свързващи сградите.

Заводът в Мексико е 10-тата поред фабрика на КИА. Компанията разполага с производствени бази в Корея, Китай, Словакия, Русия и Съединените Щати. Около 60% от произведените в Мексико автомобили ще бъдат експортирани в Северна Америка, 20% ще бъдат предназначени за вътрешния пазар, а останалите 20% от производството ще бъде насочено към съседни държави в Латинска Америка.

Във връзка с дейността на завода, заедно с фирмите-доставчици, КИА наема около 4 000 служители, като в дългосрочен план се очаква да се разкрият още 14 000 преки позиции и 56 000 работни места в компаниите-партньори на марката.

При конструирането на завода, архитектите се вдъхновяват от традиционната мексиканска култура като главния вход наподобява на археологическия обект Теотиуакан, където пирамидите на Слънцето и Луната са най-внушителните в града на боговете. Междувременно панели в сребристо и бяло са използвани като покривни конструкции за да минимизират високата температура, типична за горещия климат в региона.

В съответствие със зелената политика на КИА Моторс, чиято цел е разработването и внедряването на екологични технологии в производството на автомобили за да се сведе до минимум неблагоприятното въздействие на околната среда, заводът на КИА в Мексико е оборудван с усъвършенствана мониторинг система, която спомага за пестене на енергията и опазване на околната среда. Нещо повече, производствената база е снабдена с интегрирана пречиствателна станция, която ще предотврати замърсяване на почвата и вредното въздействие от отвеждането на промишлени води в река Pesquería. Новият обект на Kia Motors ще използва светодиодно осветление за по-ефективна икономичност, като се очаква да се въведат различни проекти за насърчаване използването на алтернативни енергийни източници като слънчева енергия.



Рейтинг :
09.09 2023 в 09:15 1
+ 0
- 0
sffsdf4533
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.