15 април 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Nokian Tyres гони нови финансови рекорди и повишена екологичност

Nokian Tyres обяви средносрочната си стратегия за растеж и достигане на 2 милиарда евро нетни продажби – актуализация на финансови и нефинансови цели. Бордът на директорите одобри преразгледаната средносрочна стратегия на компанията и актуализираните финансови и нефинансови цели. Nokian Tyres се стреми към органичен растеж и увеличаване на пазарния дял на всички ключови пазари.

Бордът на директорите одобри следните средносрочни цели: по-бърз темп на растеж от пазарния: нетни продажни от 2 милиарда евро; висока възвръщаемост и рентабилност (сегменти оперативна печалба и сегменти възвръщаемост на заетия капитал (ROCE) на ниво от 20%); нарастващ обикновен дивидент (дивидент над 50% от нетните печалби).

Растежът ще се стимулира от нови продукти и интелигенти стратегии за излизане на пазара. Очаква се световният пазар за автомобилни гуми да расте годишно с приблизително 5% до 2024 г. (източник: LMC Tyre & Rubber). Средносрочната цел на

Nokian Tyres е да надхвърли пазарния растеж и да достигне 2 милиарда евро нетни продажби. Макро тенденциите, като увеличаването на броя на новите модели автомобили, нарастващото навлизане на SUV и кросоувър автомобили и смекчаване на влиянието върху изменението на климата, стимулират търсенето на устойчиви, иновативни гуми.

Средносрочната стратегия за растеж се основава на силните конкурентни предимства на Nokian Tyres, включително висококачествените продукти и първокласния бранд, ефективната верига на доставки, лидерство в устойчивото развитие и силния екип на Nokian Tyres. Компанията пусна рекорден брой нови продукти през 2020-2021 г. и ще продължи да ускорява иновациите, за да засили още повече своя конкурентоспособност и уникално позициониране в премиум сегмента за гуми.

Това разширяващо се предлагане на продукти, в съчетание със стратегиите за излизане на пазара подобряващите се търговски възможности, ще стимулират висок растеж. Укрепването на бранда на Nokian Tyres в регионите ще бъде основен елемент в по-близкото сътрудничество с клиентите. Подобряването на рентабилността ще се дължи на увеличаване на обемите и оперативна ефективност.

Новите нефинансови цели поставят летвата по-високо: Като лидер в областта на устойчивото развитие, Nokian Tyres поставя летвата дори по-високо, представяйки нови амбициозни нефинансови цели и интегрирайки ги в основните си операции. Нефинансовите цели се фокусират върху въвеждането на иновации в областта на околната среда и безопасността на продуктите, намалявайки емисиите на въглероден диоксид в съответствие с целите одобрени от инициативата Science Based Targets (SBTi), още повече подобрявайки безопасността на работното място и мониторинга на устойчивите практики на доставчиците.

Сред целите за устойчивост на Nokian Tyres можем да споменем повишение на дела на рециклирани или възобновяеми суровини в гумите си до 50% до 2030 година; намаляване на емисиите от въглороден диоксид от суровини и гуми с 25% между 2018 г. и 2030; намаляване на честотата на злополуките (LTIF) годишно с 20%; одит на устойчивостта на 100% от основните активни доставчици до 2025 г.

Nokian Tyres беше първата компания от индустрията за автомобилни гуми, която получи официално одобрение за своите климатични цели от инициативата Science Based Targets (SBTi) и бива включена в световния индекс за устойчиво развитие на Dow Jones (DJSI World) четири поредни години, класирайки се сред най-устойчивите публично търгувани компании в света.
Заедно с актуализираната стратегия за растеж, Nokian Tyres дефинира своята мисия, която е да даде възможност на света да шофира по-интелигентно. От десетилетия компанията защитава живота на хората и се ангажира да продължи с това свое усилие чрез още по-безопасно, интелигентно и устойчиво шофиране.Рейтинг :
09.09 2023 в 05:06 1
+ 0
- 0
sffsdf38510
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.