19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Силен интерес към Hyundai Off Road Show 2016

Над 530 посетители посрещна инициативата Hyundai Off Road Show 2016 на вносителите на корейските автомобили у нас. Клиенти и почитатели на марката имаха възможността да тестват компактния i20 Active и обновената 4х4 гама на Hyundai - Tucson, Santa Fe и Grand Santa Fe. Събитието се проведе на специално изградена за целта оф-роуд писта в София. Собствениците на автомобили с марка Hyundai направиха безплатно сезонен преглед за техническото му състояние от сервизните специалисти на Hyundai.

Всички, направили поръчка на нов автомобил Hyundai в рамките на събитието, получиха допълнителни отстъпки, бонуси, специални лизингови условия и едно наистина уникално преживяване – обиколка с източноевропейския шампион по офроуд – Цветомир Иванчев и неговия Hyundai Santa Fe T1. Прототипът e с 3000-кубиков дизелов двигател с мощност 300 к.с. и 600 Nm въртящ момент. Иванчев е част от екипа на HYUNDAI OFF-ROAD RACING TEAM от началото на тази година, като се класира в челните места в кръговете от Източноевропейския Баха шампионат и събраните точки го изстреляха на върха в крайното класиране.

Специален гост на събитието беше рали пилотът Григор Григоров, първенец в едномарковия рали шампионат Hyundai Racing Trophy, който зае навигаторското място до Цветомир Иванчев и двамата направиха зрелищна обиколка на трасето.

Новият кросоувър Hyundai i20 Active изненадва с компактните си размери и голяма производителност. Новият 1.0 Т –GTI турбо-бензинов двигател е изключително здрав и се предлага със 100 к.с. или 120 к.с. а въртящият момент е на разположение при 1500 ~ 4000 оборота в минута. Макар да не разполага с 4х4 система, повишеният клирънс и добре пресметнатите надвеси му позволяват леки заигравки извън пътя.

Hyundai Tucson привлече много почитатели с безкомпромисното си поведение на трасето. Той е един от най-безопасните и най-цялостно оборудвани автомобили в своя сегмент. Използваните най-новите технологии за активна безопасност на Hyundai подобряват значително безопасността на автомобила. Например системите Lane Assist System и функцията Speed Limit Information са взети предвид от Euro NCAP, защото помагат да се избегне удар и да се намали тежестта на злополуките. Сред новите технологии е Autonomous Emergency Braking. Тя предупреждава водача за неочаквани извънредни ситуации и също така спира автономно, ако е необходимо. Blind Spot Detector, Rear-Cross Traffic Alert и Vehicle Stability Management допълват големия пакет за активна безопасност.

Hyundai Santa Fe традиционно е бестселър на корейците в България. Големият SUV предлага висока доза комфорт, силни и практични двигатели и куп технологии за асистиране и безопасност. На Hyundai Off Road Show 2016 погледите привлече и по-голямата версия на всъдехода, наречена Grand Santa Fe. По-големият вариант е с 10 мм по-висок и 5 мм по-широк от конвенционалния модел. Благодарение на това в багажника се побират впечатляващите 607 литра, а конфигурацията на купето може да се поръча с шест или седем места. Серийно се предлагат 18-инчови колела, а в допълнителното оборудване откриваме 19-ки. Grand Santa Fe се предлага ексклузивно с 2,2-литров дизелов двигател със 197 к.с. и 6-степенна скоростна кутия.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:02 1
+ 0
- 0
sffsdf17493
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.