28 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Защо да изберете летни гуми Pirelli?

Всеки път, щом дойде време за смяна на зимните гуми с летни се питате на коя марка да се доверите.

Ние разбираме затруднението ви. На пазара можете да откриете летни модели на изключително популярни брандове и всички те предлагат висококачествени, високопроизводителни и високотехнологични премиум гуми.

Ние обаче ви предлагаме да разгледате летните модели на Pirelli.

Предимства на летните гуми на италианския производител

Марката има традиции в света на моторните спортове

Участието на италианския бранд в моторните спортове датира от 1907 година, когато автомобил, оборудван с гуми Pirelli печели състезанието Пекин - Париж.

Оттогава до днес Пирели неизменно присъства в света на автомобилните и мотоциклетни състезания и е водещ спонсор на състезания като F1,
Superbike и много други.

Участвайки активно в подобни състезания италианския производител използва състезателните писти като тестови площадки за разработване на нови и иновативни продукти на потребителския пазар.

Тоест, това, което от Pirelli научават на състезателните писти в последствие го прилагат при гумите, предназначени за употреба по градските улици и магистралите.

Моделите на марката се предлагат на малко по-достъпна цена

Не казваме, че гумите на италианския производител са евтини.

Но за разлика от останалите марки, които предлагат висококачествени премиум гуми, от Pirelli се опитват да поддържат цена на своите продукти съвсем малко по-висока от средната.

А това е от голямо значение за хората, които искат да “обуят” своя автомобил с гуми от висок клас, но разполагат с малко по-ограничен бюджет.

Гумите на бранда са с невероятен дизайн и външен вид

Стане ли дума за стил и елегантност, италианците нямат конкуренция.

Това се отнася и до производството на гуми, а гумите на Pirelli безспорно са едни от най-добре изглеждащите и стилни автомобилни гуми, които можете да откриете на пазара.

Топ 3 на най-популярните летни модели на Pirelli

Трудно е да се изготви класация на най-добрите летни модели на марката, тъй като всички продукти, които произвежда се изработват от специални смеси за поддържане на висока надеждност и отлично сцепление.

Освен това моделите са оборудвани с многобройни технологии и са със специален профил, който гарантира къс спирачен път и ниско съпротивление при търкаляне.

И все пак, има няколко модела летни гуми Pirelli, които най-много се търсят от потребителите.

PIRELLI SCORPION VERDE

Scorpion Verde е лятна гума, предназначена да предложи висок комфорт при шофиране на кросоувъри и SUV.

Това е висококачествена гума, която постига високи резултати както на сухи, така и на мокри настилки.

Разполага с оптимизиран профил и е произведена от иновативни смеси, които гарантират ниско съпротивление при търкаляне, по-ниско тегло на гумата и не на последно място по-нисък разход на гориво и вредни емисии.

PIRELLI P7 CINTURATO

Cinturato P7 се отличава от другите модели летни гуми с намалените си емисии на СО2. Това е и първият модел в гамата екологични продукти, наречени Green Performance на италианския производител.

Моделът е предназначен за леки автомобили и предлага изключително високи нива на комфорт при шофиране.

Гумата е проектирана и произведена от иновативна смес, която гарантира намаляването на съпротивлението на търкаляне върху асфалт.

Едновременно с по-ниските нива на шум този летен модел на Пирели гарантира и отлично сцепление, къс спирачен път и високо ниво на контрол.

Източник на изображение: unsplash.com

PIRELLI P ZERO

Създадена от семейството на Пирели, P Zero е една от най-добрите летни гуми по отношение пътно поведение и устойчивост.

Гумата се отличава както с иновативната смес, от която се произвежда, така и с уникалните си асиметрични шарки на протектора, които намаляват риска от аквапланинг и осигуряват по-добро представяне и сцепление на гумата на пътя.

P Zero е и една от най-тихите гуми, благодарение на специалните S - образни канали на протектора и на звукопоглъщаща технология PNCS (Pirelli Noise Canceling System), с която е оборудвана.

Не е за подценяване и факта, че лятната гума разполага с технология Run Flat, която ви позволява да продължите да шофирате при бързо намаляващо налягане, поради спукване на гумата.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:03 2
+ 1
- 0
sffsdf39577

Рейтинг :
09.09 2023 в 03:45 1
+ 1
- 0
sffsdf39577
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.