20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Нови точки за Теодор Кабакчиев в Световния шампионат по Супер Ендуро

Въпреки липсата на късмет във втория кръг от Световния шампионат по Супер Ендуро (FIM World Super Enduro Championship 2020), Теодор Кабакчиев (Xtreme Racing, KTM) си тръгна от Риза (Германия) с повече от приличното 8-мо място в крайното класиране за кръга и нови 21 точки за генералното. Надпреварата се проведе в пълната „Захсен Арена“ под егидата на Световната мотоциклетна федерация (FIM). 

Разположен на около 70 км югоизточно от Дрезден, Риза бе домакин на кръг от Световния Супер Ендуро шампионат за 6-та поредна година. Организаторите се бяха погрижили да сътворят едно наистина предизвикателно трасе с доста трудни препятствия, които без съмнение оказаха доста силно влияние върху крайното класиране.

Българинът започна страхотно вечерта, повеждайки в първия от общо трите състезателни манша за клас „Джуниър“ (пилоти до 23 годишна възраст). Грешка във втората обиколка обаче доведе до падане, което го забави с доста позиции и той завърши 13-ти манша. Проблемите за подкрепяния от „Еконт“ пилот не свършиха до тук. Оказа се, че Тедо е получил повреда в задния амортисьор на машината. Наложи се той да бъде заменен с нов такъв, за да може българинът да продължи състезанието.

Кабакчиев не се предаде и въпреки лошият старт във манш №2, успя да се добере до 7-мата позиция, с разлика 54.967 секунди от първия. В последния 3-ти манш българският пилот отново върна надеждата на многобройните фенове, които наблюдаваха надпреварата пред телевизорите и взе холшота. Малшанс обаче отново му отне лидерската позиция и пресече пети финалната линия, на 45.451 секунди от победителя.

Състезанието започна страхотно, водех с убедителна преднина. След няколко обиколки направих грешки, които костваха време и усилия, а не след дълго ме сполетя и технически проблем. В крайна сметка в генералното класиране завърших на 8-о място. Да, беше тежка вечер. Да, имаше борба, но приемам случилото се с положителна нагласа. Ще ми даде сила, да преодолявам трудностите и да заздравя психиката си. Едно е сигурно, аз мечтая и преследвам мечтата си, външният свят по никакъв начин не може да промени това Благодаря на всички, които вярват в мен и ме подкрепят!” - допълни Теодор Кабакчиев.

След впечатляващия победен дебют в Полша, американецът Тай Кулинс (TM) продължи с блестящото си представяне и в Германия, триумфирайки с хеттрик в „Заксен Арена“. Подиумът в клас „Джуниър“ допълниха любимецът на немската публика Леон Хентчел (Husqvarna) и французинът Ейдриен Якон (KTM).

След двата кръга в Полша и Германия Теодор Кабакчиев се намира на 4-то място в генералното класиране на Световния Супер Ендуро шампионат (FIM Super Enduro World Championship) 2020 с общ актив от 71 точки. Лидер със 112 точки е Тай Кулинс, пред Леон Хентчел със 97 и Ейдриен Якон с 82 точки. Следващата спирка на зрелищните серии е на 18-ти януари в Испания.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:12 1
+ 0
- 0
sffsdf36386
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.