29 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Солидно представяне за българите в етап 1 на Balkan Offroad Rallye 2023

Отчетохме се с две втори места за деня, поведохме при бъгитата

Първият пълноразмерен състезателен ден на Balkan Offroad Rallye 2023 предложи 137 състезателни километри в региона на Сигишоара, с бързи черни пътища и технични горски и планински отсечки за крос-кънтри категорията. Надпреварата Balkan Extreme пък, предложи наполовина по-късо трасе, но осеяно с тежки и коварни препятствия за преодоляване.

При автомобилите, екипажът Дончо Цанев Зорница Тодорова (Suzuki) се представи изключително добре със заднозадвижваната си машина. Българите финишираха втори за деня, отстъпвайки етапната победа на ветерана от „Дакар“ и редица рали-рейд надпревари Мирослав Заплетал от Чехия с Ford F-150 и навигатор Марек Сикора. Разликата между двата тима е по-малко от 5 минути, а третото място бе заето от белгийците Винсент Вронинкс и Дейв Бергманс с Nissan.

И в класа на компактните SSV-бъгита видяхме солидно българско представяне. Мурат Капаноглу и Александър Трендафилов (Can Am) също взеха второто място за деня, отстъпвайки с по-малко от 3 минути на Томас Залескас и Аидас Бубинас от Литва (Can Am). Дневният подиум допълниха Золтан Гарамвоелги и Алберт Хорн от Унгария (Can Am).

UPDATE!!! След излизане на генералното класиране при SSV, събрало времената от пролога и първия етап, Мурат Капаноглу и Александър Трендафилов са лидери в генералното, с 4:22 минути аванс пред  Залескас и Бубинас. Дончо Цанев и Зорница Тодорова задържат второто място при колите.

Не толкова добре се развиха нещата за другите ни два екипажа при бъгитата. Константин Чолаков и Ивайло Жеков пропуснаха две виртуални контроли и в крайна сметка финишираха с 21 минути пасив на 10-о място. Още по-сериозно бе изоставането на Димитър Чолаков и Стоян Стоянов, които записаха над 38 минути пасив, част от тях – също заради наказания.

При мотоциклетистите, най-бърз в първия етап на Balkan Offroad Rallye 2023 бе белгиецът Гюнтер Санен с Husqvarna, а в класа на ATV-четириколките етапната победа взе германецът Алберт Хомел с Can Am. В екстремният клас за 4х4 прототипи миналогодишният победител Хардо Мере от Естония отново зададе темпото, надделявайки над сънародника си Тарво Класимае.

Етап 2 на Balkan Offroad Rallye 2023 отново ще бъде в околностите на Сигишоара, като в менюто за деня са заложени 210 километра, от които близо 167 ще са срещу хронометъра.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.