01 май 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Триумф и несполуки в етап 2 на Balkan Offroad Rallye 2023

Поведохме при SSV-бъгитата, драма при автомобилите

Вторият етап на Balkan Offroad Rallye 2023 предложи близо 167 състезателни километра, отново в региона на Сигишоара, със спиращи дъха трансилвански гледки и технични трасета, в които основен фактор бе балансът между коректната навигация и подаването на газ.

Денят бе особено успешен за екипажа Мурат Капаноглу и Александър Трендафилов (Can Am). Българите завършиха отсечката с трето време за деня, но натрупания аванс спрямо конкуренцията позволи да се изкачат до водачеството в класа на SSV-бъгитата. Тандемът води с аванс от над 12 минути пред Томас Залескас и Аидас Бубинас от Литва (Can Am) преди маратонският трети етап на надпреварата.

Не беше лош денят и за Димитър Чолаков и Стоян Стоянов (Can Am), които завършиха денят на 8-о място, с 4 минути изоставане зад най-бързите. В генералното, обаче, екипажът е на 11-о място, с над 50 минути пасив спрямо водачите.

Константин Чолаков и Ивайло Жеков (Can Am) нямаха особен късмет и завършиха етапа на предпоследното 26-о място, а във временната подредба са 19-и, с незавидните над 2 часа изоставане от лидерите.

Още по-тежка бе ситуацията за Дончо Цанев и Зорница Тодорова при автомобилите. Тандемът стартира доста силно и още в началото на отсечката започна да наваксва изоставането си спрямо Мирослав Заплетал и Марек Сикора (Ford F-150) от Чехия. В крайна сметка, обаче, проблем в диференциала на заднозадвижвания им болид ги извади от играта, тъй като не успяха да изкарат целия етап в контролното време и завършиха на 22-ро място.

Така миналогодишните победители в Balkan Offroad Rallye 2023 се свлякоха до 19-ото място в подредбата, с пасив от над 4 часа и половина спрямо водачите.

При мотоциклетистите, най-бърз във втория етап на Balkan Offroad Rallye 2023 бе Витаутас Радзевисиус от Литва с КТМ. Водач в генералното, обаче, продължава да е белгиецът Гюнтер Санен с Husqvarna. В класа на ATV-четириколките дневната победа бе за поляка Марцин Вилколек с Polaris, а начело на временната подредба е сънародникът му и съотборник Иренеуж Остафин (трети за етапа).

В паралелния хард офроуд клас Balkan Exteme, най-добре с тежкото 61-километрово трасе се справи естонецът Тарво Класимае. Но начело на надпреварата продължава да е сънародникът му Хардо Мере, който завърши етапа с второ време.
Етап 3на Balkan Offroad Rallye 2023 отвежда кервана на надпреварата към втория бивак в красивия град Алба Юлия. В менюто за деня са близо 330 километра, а маратонската специална секция ще е с дължина от над 252 км.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.