26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

10-те най-бързи коли, които все още можеш да си купиш

Ако искате чисто ново Bugatti Veyron, Ferrari LaFerrari или Porsche 918 Spyder, това няма да ви хареса. И трите култови модела са разпродадени, така че дори да разполагате с парите, няма кой да ви ги продаде. За щастие обаче, на пазара все още има екзотични суперавтомобили, които могат да бъдат купени. Представяме ви десетте най-бързи сред тях.

Dodge Charger Hellcat (328 км/ч)

Какво има да се каже за Charger Hellcat, което още не е казано? Това е един “обикновен” семеен седан с мощност от 707 к.с., който е по-достъпен, отколкото смятате. Освен практично купе, скандална мощност и разумна цена, тази кола може да развие максимална скорост от 328 км/ч.

Aston Martin V12 Vantage S (330 км/ч)

Колите на Aston Martin винаги са били свързвани с успехи в областта на дизайна и филмовото изкуство. При модела V12 Vantage S обаче има и друго - 565 к.с. под капака и максимална скорост от 330 км/ч на магистралата. Джеймс Бонд тайно си мечтае за нещо такова.

Bentley Continental GT Speed (331 км/ч)

Continental продължава да бъде голямо и тежко Bentley, но версията GT Speed е и брутално бърза. Под капака има W12 двигател с 626 к.с. и 823 Нм максимален въртящ момент, който може да ускори тежкото купе до максимална скорост от 331 км/ч.

Dodge Viper (331 км/ч)

Въпреки че хората не го купуват достатъчно, за да има смисъл от неговото производство, Dodge Viper продължава да е един от най-бързите автомобили в света. Със своя 8.4-литров V10 двигател с 645 к.с. и 813 Нм максимален въртящ момент, тази американска икона с лекота развива 331 км/ч.

McLaren 650S (333 км/ч)

McLaren 650S има по-лесно за произнасяне име от MP4-12C, но освен това разполага и с близо 50 к.с. повече. Зад седалките се крият 641 к.с., които имат силата да ускорят колата до максимална скорост от 333 км/ч.

Ferrari FF (335 км/ч)

Както вече стана ясно, LaFerrari е просто една мечта. Хубавото е, че FF все още може да бъде купен. Кой е казал, че скоростта и практичността не могат да бъдат съчетани в един модел. Най-практичният GT модел на Ferrari може да развие 335 км/ч, като същевременно превозва четирима пътници и техния багаж. Под капака има V12 двигател с 651 к.с.

Ferrari F12berlinetta (340 км/ч)

Ако FF ви е твърде бавен и практичен, италианците имат друго предложение. Казва се F12berlinetta и разполага с V12 мотор със 730 к.с., които “бутат” купето до максимална скорост от 340 км/ч.

Lamborghini Aventador (350 км/ч)

Ако искате бърз автомобил, Lamborghini Aventador е може би най-добрият избор, тъй като има задвижване на четирите колела, както и V12 двигател със 700 к.с. Всичко това гарантира светкавично ускорение от място, както и максимална скорост от 350 км/ч.

Noble M600 (362 км/ч)

Британската компания Noble няма нито славата, нито традициите на Ferrari или Lamborghini, и точно в това се крие чарът на нейните автомобили. Някак си англичаните успяха да се задържат на пазара, където и до днес пласират своите автомобили. M600 е най-бързият Noble в историята на компанията, който може да развие 362 км/ч.

Koenigsegg Agera RS (402+ км/ч)

Производството на Agera RS е лимитирано на едва 25 бройки, така че шансът да се сдобиете с такава е доста съмнителен. Но все пак го има. От Koenigsegg не казват каква ще бъде максималната скорост, но имайки предвид мощността от 1160 к.с., подозираме, че тя ще надхвърля 400 км/ч, като теоретично е възможно достигането дори на 435 км/ч.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.