19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

17 000 км със скутер: Django Adventure мина през София

Амбициозното пътешествие на двама пилоти със скутери Peugeot Django от Париж до Сайгон мина през София. Самюел Фелис и Амброаз Пренс възраждат невероятната история на Серж Крачун и Мишел Васлен – двама офицери от френската военноморска авиация, които преди 60 години пропътуват разстоянието Сайгон-Париж със скутери Peugeot S57. Идеята на приключението е да се направи римейк на пътешествието в обратната посока при същите условия.

С огромно удоволствие и ентусиазъм Peugeot Scooters подкрепи това приключение и предостави два скутера Django 125cc: съвременния модел на марката в нео-ретро стил, вдъхновен от S57 и негов наследник.

През 1956 г. френските военни Серж Крачун и Мишел Васлен пропътуват 17000 км от Сайгон до Париж с известния скутер Peugeot S57. Когато френските военни кампании в Индокитай приключват, те създават план да се върнат сами във Франция със скутери, за да могат по този начин да опознаят повече страни и народи. Пътешествието им впечатлява и вдъхновява Самюел Ферис и Амброаз Пренс, които като режисьори и оператори дълго време мечтаят за подобно приключение.

Пилотите споделиха: „Винаги сме искали да предприемем пътешествие. В хода на едно проучване, което правихме, се натъкнахме на тази невероятна 60-годишна история и тя незабавно запали отново желанието ни да пътуваме. Какво може да е по-вълнуващо от прекосяването на света със скутер? Двете колела са страхотен начин да прекосиш света извън утъпканите пътеки., да срещнеш хора и красиви гледки. Освен това, Django Adventure е почит към смелото пътешествие, навършило 60 години, и сбъдната мечта.“

Самюел и Амброаз се свързаха с Peugeot Scooters през януари и производителят реши да ги подкрепи в осъществяването на този колосален проект. „Сред всички проекти, които получаваме, този звучи истински откачено. Все пак бяхме привлечени от това, че Амброаз и Самюел желаят да повторят легендарното пътешествие, в което участват два скутера Peugeot. Ние разговаряхме за проекта им, който звучеше солиден и издържан. Ентусиазмът и убедителността им направиха останалото.

Двамата приятели обещават да реализират напълно мечтата си за изключително приключение сред красивите световни забележителности. Всъщност, те ще пропътуват не по-малко от 12000 км., ще преминат през 12 страни, преди да достигнат до Виетнам. Те вече прекосиха Германия, Швейцария, Италия, Словения, Хърватия и Сърбия. В момента са в България, където пристигнаха на 9 септември. Предстои им Турция, Индия, Бирма, Тайланд и Лаос. Последната им спирка е град Хошимин във Виетнам. Благодарение на Django ще бъдат посетени 50 града!

Django е модел в нео-ретро стил, създаден от Peugeot Scooters. Стилът, дизайнът, изборът на цветовете – всичко това напомня историята на Марката. Историята се съчетава идеално с технологичните новости, което прави Django уникален модел за пазара. За целите на дългото пътуване двата скутера в класа на 125-кубиковите са оборудвани със специални колела.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:10 1
+ 0
- 0
sffsdf16119
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.