26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

5 коли, с които се сбогувахме през 2015 г.

Изминалата година бе добра за автомобилните фенове, но те вече са заети да очакват новостите, които 2016 г. ще им предложи. Производителите имаха само няколко дни за почивка, след които започнаха подготовката си за първото голямо събитие в календара - автосалонът в Детройт, който започва на 11 януари.

Надявайки се новата година да ни донесе вълнуващи и атрактивни премиери, много от нас се сетиха, че някои модели ще отпаднат от плановете на компаниите. Представяме ви петте автомобила, които спират да се произвеждат и вече няма да могат да бъдат купени нови. Не всички от тях бяха успешни, но със сигурност е тъжно да им кажем сбогом.


MINI Cooper Coupe

Този автомобил не беше по вкуса на всеки. Нещо повече, той не беше и по вкуса на повечето традиционни фенове на MINI. На размери колата беше като класическия хечбек на марката, но заради ниския покрив салонът беше много по-неудобен. Още повече, че задни седалки няма. И все пак собствениците на Coupe имат известен повод за радост, тъй като заради слабата си популярност, този модел почти сигурно ще се превърне в доста ценен за фенове и колекционери в близко бъдеще.


Mitsubishi Lancer EVO X

Еvolution е икона в моторния спорт, точно както e и Subaru Impreza WRX STI. Проблемът е, че докато STI продължава да съществува, от Mitsubishi обявиха, че производството на EVO ще бъде прекратено. Десетото поколение на модела е вече на 9 години, а явно неговото продължение би струвало твърде скъпо и счетоводителите са забранили проекта.


Nissan XTerra

Nissan XTerra е по-познат в Северна Америка, където се продава от повече от десетилетие. Носталгията при него се крие в това, че моделът следва старата философия на SUV моделите, при която офроуд възможностите са по-важни от сглобката в интериора и способностите на асфалтов път. В момента линията на Nissan е по-добра във всяко едно отношение, но характерът на XTerra ще липсва на мнозина.


Land Rover Defender

Defender е икона. Defender е синоним на офроуда. Defender е бранд в бранда. Има ли нужда да се добавя нещо друго? За съжаление, моделът няма да се произвежда повече, а появата на неговия наследник е насрочена чак за 2018 г.



Dodge Durango

Поне засега, моделната година 2015 ще бъде последната в историята на Durango. До момента липсва потвърждение за бъдещето на американското SUV, но според слуховете то ще се прероди в по-голям 7-местен модел. Ще трябва да почакаме, за да разберем.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.