19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

54 изложители и повече от 130 бранда на Truck Expo 2017

Най-новото от света на тежкотоварната автомобилна индустрия идва от 1-ви до 3-ти юни на летище Лесново

54 изложители и повече от 130 бранда очакват посетителите на най-голямото изложение за тежкотоварни автомобили в България TRUCK EXPO 2017. Изложението се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България и ще се проведе от 1-ви до 3-ти юни на летище Лесново.

"Върху площ от 10 000 кв.м. ще бъдат събрани водещите производители на автомобили, които ще представят най-новото в света на тежкотоварните камиони и автобуси, оборудването и технологиите в сектора“ заяви председателят на ААП и представител на BMW и MINI Александър Миланов на пресконференция по повод предстоящото откриване.

Тежката автомобилна индустрия ще представят DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, IVECO, KARSAN, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, SCANIA, SETRA, VOLVO TRUCKS и др. За първи път в България на изложението ще присъства и лекотоварният сегмент с моделите за транспорт на товари с тегло до 3.5 тона на CITROEN, FIAT, FORD, HUNDAI, ISUZU, GREAT WALL, OPEL, PEUGEOT, SSANG YONG и VOLKSWAGEN .

„Най новите технологични разработки и носителите на всички престижни награди за 2017 г., като „Камион на годината“, „Пикап на годината“ и т.н., ще бъдат представени на изложението“, допълни ръководителят на секция Камион в асоциацията и представител на SCANIA Петър Дончев. „Посетителите ще могат да видят и изпробват модели, оборудвани с двигатели от следващо поколение - с нисък разход на гориво и минимални емисии на отработени газове, ново ниво на безопасност при тежките машини - в т.ч. системи за предотвратяване на сблъсъци, подпомогнато шофиране, повишена стабилност при натоварен автомобил, безконтактно отваряне на врати и други улеснения при товарене и разтоварване и т.н. Комфортът за шофьорите в новите модели също е впечатляващ, допълни Дончев. По думите му, специално за TRUCK EXPO 2017 пристига колекционерски камион, шампионът от Рали Мароко 2017, най-голямата кабина за тежкотоварен автомобил и още много други интересни и впечатляващи експонати.

Освен тежки и лекотоварни автомобили и автобуси, на изложението ще бъде представена цялата палитра от продукти и услуги за сектора - компании за финансови облекчения и услуги, производителите на ремаркета и полуремаркета, оборудване и екипировка, резервни части, гуми, масла, застрахователни компании и др.

Специален тест-драйв за професионални шофьори ще даде шанс на почитателите на световните производители и марки да изпитат възможностите тежките машини.

„Като асоциация и като производители работим активно за създаване на условия за ползването на екологични и безопасни превозни средства; да има стимули за обновяване на автопарка на транспортните компании“, подчерта Георги Загоров – член на Управителния съвет на асоциацията и представител на DAF. „България е единствената страна в света, където при покупка на употребяван автомобил се плащат по-малко данъци, такси и застраховки, отколкото за нов. Затова от ААП предлагаме конкретни мерки, част от които са нов начин за формиране размера на годишния данък, който да съдържа екокомпонента по принципа „замърсителят плаща“, реформиране на правото за данъчен кредит, регламентиране на сервизната дейност, държавна подкрепа за автомобили с алтернативни горива и ток и т.н. Това е част от целта да имаме безопасен транспорт, по-малко загинали по пътищата и чист въздух“, категоричен бе Георги Загоров.

В момента, при голям интерес, на сайта на изложението truckexpo.eu продължава регистрацията за достъп на специализирани посетители. 84% от заявилите желание да присъстват са представители на бизнеса, а 16% са регистрирани като физически лица. Специализираните посетители са от 6 европейски държави и покриват 69 общини в България. 78% от всички регистрирани посетители са управители на фирми, изпълнителни директори, мениджъри и ръководители на транспорта, т.е. хората, които взимат инвестиционните решения в компаниите. 34% са в сектора на транспорта, спедицията, логистиката и транспортните дирекции на фирмите. Останалите 56% са представители от цялата палитра на икономиката.

Организатор на изложението е Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).

За повече информация – truckexpo.eu



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:46 1
+ 0
- 0
sffsdf25549
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.