19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Alfa Romeo Tonale получи зареждаема хибридна версия

Plug-in Hybrid Q4 е върхова в гамата на кросоувъра

Alfa Romeo представи новата версия Plug-in Hybrid Q4 на по-компактния си кросоувър Tonale. С автономен електрически пробег над 80 км в градски условия и общ пробег 600 км, намалени емисии CO2 до 26 г/км и мощност от 280 к.с. новият плъг-ин хибрид заема върховата позиция в гамата на модела.

С въвеждането на новия модел гамата на Tonale е завършена и предлага на клиентите богат избор от динамични и икономични задвижващи системи с автоматични трансмисии – 1,5 MHEV в две нива на мощност 130 к.с. и 160 к.с., 1,6 дизел 130 к.с. и 1,3 Plug-in Hybrid Q4 280 к.с.

Задвижващата система на плъг-ин хибрида се състои от 4-цилиндров бензинов турбо двигател 1,3 MultiAir, свързан с 6-степенна автоматична трансмисия, който предава тягата си към предната ос и електрически мотор, способен да доставя 90 kW максимална пикова мощност и 250 Нм въртящ момент към задната ос. 306-волтова литиево-йонна батерия с капацитет 15,5 kWh осигурява електрически пробег над 80 км в градски цикъл на движение.

Консумацията на гориво е намалена до 1,14 л на 100 км в цикъла на измерване WLTP, а емисиите CO2 са сведени до 26 г на км. Така общите емисии в гамата са редуцирани с 40%. Пълното зареждане на батерията отнема по-малко от 2,5 часа, когато се използва вградено зарядно устройство от 7,4 kW.

Tonale Plug-in Hybrid Q4 е оборудван със система на задвижване на всички колела Q4. Двигателят с вътрешно горене осигурява тягата за предните колела, а електрическия мотор – за задните. Общата мощност от 280 к.с. позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,2 секунди, а максималната скорост е 206 км/ч в хибриден режим. Само на ток, кросоувърът може да се движи със скорост до 135 км/ч.

Чрез D.N.A. селектора за избор на режим на движение водачът разполага с всички традиционни спортни елементи на марката, като има възможност да контролира сцеплението на колелата Q4 и електронните функции, да координира работата на двигателя и трансмисията и да променя чувствителността на реакциите на автомобила.

Функцията E-Save позволява презареждане или поддържане на нивото на батерията, когато двигателят с вътрешно горене работи; регенеративната спирачна система позволява рекуперация на енергията и съхраняването й в батерията във фазите на намаляване на скоростта и спиране, а при активиране на функцията e-Coasting рекуперацията на енергията се извършва дори когато не се натиска педала на спирачката. Електрическите функции могат да се управляват от водача от специфични екрани в менюто на дисплея на арматурното табло.

По отношение на безопасността Tonale Plug-in Hybrid разполага с асистиращи системи ADAS за автономно шофиране от второ ниво, камера с висока разделителна способност, 360° изглед на автомобила, предупреждение за обекти в слепите зони и за напречен трафик отзад, както и високоякостна структура на каросерията.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:04 2
+ 0
- 0
sffsdf39424

Рейтинг :
09.09 2023 в 03:48 1
+ 0
- 0
sffsdf39424
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.