26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Arash AF10 e готов да взриви Женева с 2080 к.с.

Arash Motor Company обяви планове за представянето на обновена версия на своя хиперавтомобил AF10 на предстоящото автомобилно изложение в Женева.

Моделът бе представен за пръв път през 2008 г., а сега инженерите на бутиковата компания са го освежили напълно, за да отговори колата на все по-сериозната конкуренция. Сърцето на обновената машина е хибридна система, която се състои от компресорен 6.2-литров V8 двигател и четири електромотора.

Бензиновият агрегат генерира впечатляващите 900 к.с. и 1200 Нм, докато четирите електрически двигателя допринасят с нови 1180 к.с. и 1080 Нм. Системата осигурява 4х4 задвижване и обща мощност от...2080 к.с. и 2280 Нм максимален въртящ момент!

Всичко това позволява на AF10 да се ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди, преди да развие максимална скорост от 323 км/ч.

Конвенционалният двигател задвижва колелата с помощта на 6-скоростна механична трансмисия, а срещу доплащане се предлага автоматик с пера за смяна на предавките от волана. Всеки електромотор от друга страна е оборудван с 2-скоростна трансмисия и литиево-йонна батерия с капацитет 32 кВч. В режим „Race” акумулаторите се зареждат от самите електромотори, които започват да действат като генератори.

Шасито, което се състои от 13 отделни части, както и купето на новия Arash, са изградени от алуминий и пластмаса, усилени с въглеродни влакна. Конструкцията стъпва върху 19-инчови предни и 20-инчови задни колела, комбинирани с гуми Michelin Pilot Sport 2. Колата е екипирана и със система за повдигане на носа, за да могат клиентите безпроблемно да преминават през „легнали полицаи“.

Като изключим ненормалния AF10, Arash предлагат и по-разумния модел AF8 Cassini, който се задвижва от 7.0-литров V8 двигател с мощност 550 к.с. и 645 Нм, които задвижват задните колела посредством 6-скоростна механична трансмисия. Механиката е опакована добре в карбоново купе, а общо всичко тежи 1200 кг, но без течности и шофьор. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3.5 секунди, а максималната скорост достига 315 км/ч.

Arash AF8 и Arash AF10 ще бъдат показани в Женева в началото на следващия месец. Цените започват от 350 000 паунда за V8 модела, а по-големият AF10 ще струва 1.1 млн. паунда. Вторият ще се предлага и в състезателен вариант с ролкейдж, противопожарна система и други екстри, които надуват цената с нови 100 000 паунда.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.