27 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

BMW започва 2016 с пълна торба с подаръци

Много и интересни новости предлага в почти цялата си гама BMW от пролетта на 2016 година. Очевидно край Мюнхен не обичат да седят на стари лаври и са свършили доста работа в последните месеци, за да са сигурни, че за клиентите на всеки сегмент ще има нещо ново, интересно и най-вече струващо си немалкото пари.

Промените са в почти всички класове от портфолиото на производителя, като започнем от новата xDrive система за туристическата версия на 2-ра серия, през нови пакети за кабриолетите в серия 2, 4 и М4, та до вече стандартната като оборудване камера за задно виждане при X6. Има обаче новости, които си струват малко по-задълбочен преглед.

Бизнес-флагманът 7-ма серия ще има вече и версия xDrive 740Li, задвижвана от 3-литров бензинов двигател с турбо, който предоставя на колелата мощност от 326 к.с. Забележително е, че тежката лимозина има доста приличен комбиниран разход от 7.3 л/100 км (поне според производителя). Освен това във всички модели от сегмента ще бъде монтирана системата за автономно паркиране Remote Control Parking, която позволява на автомобила да извършва маневрата без да има човек на борда.

Новости има и в 4-та серия и то в най-деликатната част - двигателя. Клиентите ще могат вече да изберат и модела 440i, който разполага с 3-литров шестак с мощност 326 к.с. По желание на купувача автомобилът може да бъде оборудван с xDrive задвижване на четирите колела, а скоростнтите кутии са 6-степенна ръчна или 8-степенна автоматична. Тези характеристики правят новото 440i най-пъргавото в серията с ускорение в диапазона 0-100 км/ч за 5 секунди.

Доста по-популярната 3-та серия e раздвижена с новите спецификации 325d и 325d Touring. Техният 2-литров дизелов агрегат "вади" повече от прилични 224 к.с., благодарение на технологията на баварците TwinPower Turbo. В същото време "Пепеляшката" M4 GTS получава нови обувчици от въглероден композит, които пасват идеално както на пистата, така и в цивилния свят. Олекотените джанти свалят близо 7 кг от теглото в сравнение със стандартните алуминиеви при модела.

Така че в Мюнхен са напълно готови и съвсем сериозни, когато поглеждат към Вашия портфейл. Защото през 2016 година от BMW наистина са помислили сериозно за раздвижване на своята гама.

Етикети:325d740LiBMWM4X6xDrive


Рейтинг :
09.09 2023 в 06:30 1
+ 0
- 0
sffsdf6171
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.