25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Dacia Logan и Sandero: детайлите са ясни

След като показа официални изображения на новите поколения Logan, Sandero и Stepway, Dacia разкри и детайлите около моделите. Доста неща са радикално променени и обновени, както в дизайна, така и в техническо отношение.

Dacia Logan и Sandero вече са на нова архитектура. Иде реч за платформата CMF-B, на която са и родственици като Renault Clio/Captur и Nissan Juke. От Dacia уверяват, че новата платформа прави колите им по-леки, по-здрави, по-комфортни и по-икономични.

След обновяването, Logan е станал по-дълъг с 36 мм от предходния модел, докато Sandero е запазил дължината си отпреди. При седана, благодарение на удължаването, пътниците отзад имат 4 см повече пространство за краката, а багажникът събира с 18 литра повече - 528.

Задвижващата гама също е преживяла сериозно обновяване, като голямата новина е, че (поне засега) в Sandero и Logan не се предвижда поставяне на дизелов двигател. Единствената опция за момента е 3-цилиндров бензин, в различни изпълнения.

Базов за новите модели е агрегатът SCe 65. Той е атмосферен, с 65 к.с. (както подсказва индексът му) и ще се комбинира с 5-степенна механична трансмисия. Следващият в гамата е TCe 90 (к.с.), който е турбиниран и се куплира с 6-степенна механична скоростна кутия или вариатор, заменил роботизираната трансмисия от предходното поколение.

Най-мощен към момента е двигателят TCe 100 ECO-G. Агрегатът е пригоден заводски за работа с пропан-бутан и е комбиниран с 6-степенна механична трансмисия. Газовият резервоар е с обем 50 литра, с толкова е и бензиновия, като обещания пробег с двете горива е до 1300 километра.

Според нивото на оборудване, ще се предлага богат набор системи за безопасност и асистиране на водача като аварийна спирачка, асистент за паркиране и задна камера, предупреждение за обекти в слепите зони на огледалата и др. Клиентите ще могат да избират между три мултимедийни системи, като първата е базовата Media Control, по-сериозната е Media Display с 8-инчов дисплей, а на върха е Media Nav с всички възможни "екстри".

Все още няма официална информация за цените на новото поколение Dacia Logan / Sandero / Stepway, но се очаква те да са по-високи отпреди, заради по-богатото базово оборудване и задължителния минимален пакет системи за сигурност.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:07 1
+ 0
- 0
sffsdf37517
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.