28 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Dunlop пуска нови мотоциклетни гуми RoadSmart III

Dunlop Motorcycle Европа обяви, че от началото на 2016 година ще пусне на пазара пълна гама от размери на новата спортно-туристическа гума RoadSmart III, предназначена за спортно-туристичеки машини.

Гамата от гуми RoadSmart III ще включва 18 гуми, покривайки 16 размера. Това дава 91% пазарно покритие за Dunlop – за първи път в този развиващ се сектор. Новата гама гуми дава възможност за избор между два от ключовите размера задни гуми– 180/55ZR17 и 190/55ZR17. Това ще даде възможност на мотоциклетистите да избират между стандартната задна гума RoadSmart III, която отговаря на нуждите на тежките GT мотоциклети и на тези със средно тегло, и специалната SP (Sport) версия, която отговаря на изискванията на по-леките и спортни мотоциклети.

Анди Марфлийт, маркетинг директор на Dunlop Европа за мотоциклетни гуми, коментира причините за иновативното сегментиране на гамата: „Продуктовите изисквания към RoadSmart III са много по-различни от тези към по-старите поколения гуми. Пазарът на спортно-туристическите мотоциклети е много разнообразен и ние сме първите производители на гуми, които предлагат GT гума, разработена за по-тежки мотоциклети, както и стандартен модел за цялата гама от мотоциклети. 10 от 12 задни гуми RSIII, които ще произвеждаме, ще са подходящи за тежки мотоциклети и такива със средно тегло, а другите две с еднопластова конструкция са подходящи за по-леки спортни мотоциклети. Тези две разновидности гуми ще позволят на райдърите сами да изберат гума, която е съобразена с техния мотоциклет.“

За да помогне на мотоциклетистите да направят информиран избор, Dunlop подготви официален списък, който показва препоръчителния монтаж – стндартен или спортен. В сравнение с наличната в момента гума, Dunlop се фокусира върху разработването на стандартна и SP версия на RoadSmart III, която има подобрен пробег и износване, намалявайки времето за загряване на гумата и подобрявайки сцеплението на мокро. „За новата гума бяха разработени редица иновации и ние нямаме търпение да споделим техническите детайли с пресата на официалното представяне на гумата през март 2016 година“, добавя Марфлийт.

И двата варианта на RoadSmart III са тествани и се произвеждат в основното европейско съоръжение на компанията за мото разработки във Франция.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:33 2
+ 0
- 0
sffsdf5181

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:32 1
+ 0
- 0
sffsdf5181
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.