26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Двойно повече български инженери ще работят по електромобили във Visteon

 Глобалната технологична компания Visteon разраства екипа си в България, който активно разработва проекти в сферата на електромобилността от началото на 2022 година. До края на 2023-а компанията предвижда почти двойно повече български инженери да работят по електромобилите на бъдещето в инженеринговия център в София, най-големият за компанията в Европа.

Те се присъединяват към екип без еквивалент на местния пазар, който разработва продукти за следващото поколение електромобили, които повишават капацитета, надеждността и живота на батерията, допринасяйки за високата ефективност, сигурност и надеждност на автомобила.

Сред тях са първите на пазара умни системи за управление на батерията, системи за ефективно разпределение на електрическата енергия, позволяващи високоскоростното зареждане на автомобила и т.нар. „power electronics“ три-в-едно решение, което комбинира системите за зареждане, разпределение и преобразуване на електричество в електромобила.

На регионално европейско ниво разработките на софтуер, хардуер и механика за тези продукти се ръководят от български инженери. Местните специалисти са важна част от глобалния екип по електромобилност на Visteon и работят активно с екипите на компанията в САЩ, Южна Америка, Азия и Европа.

Проектите в сферата на електрификацията допълват богатото порфтолио на българския център, което включва и продукти и системи за асистиране на водача, интелигентни дисплеи от ново поколение и интегрирани решения за оптимална мобилна свързаност на автомобила и сигурност при шофиране.

Експертизата на екипа в България го нареждат сред най-доверените технологични хъбове на Visteon на глобално ниво. Над 800 инженери управляват цялостния продуктов цикъл, като на местно ниво се проектират, разработват и тестват над 250 глобални и регионални високотехнологични проекти.

Местният екип предава знанията и опита си освен на новите попълнения, така и на следващите поколения таланти чрез редица допълнителни местни вътрешни Visteon академии, специализираните университети и професионални гимназии в България и глобалната програма за начинаещи в софтуерната разработка – RISE. Така на местно ниво Visteon изгражда и диктува високото ниво на експертиза в автомобилната електроника вече над две десетилетия.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:03 3
+ 0
- 0
sffsdf39672

Рейтинг :
09.09 2023 в 05:03 2
+ 0
- 0
sffsdf39672

Рейтинг :
09.09 2023 в 03:43 1
+ 0
- 0
sffsdf39672
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.