20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Емблематичните автомобили на Кристиано Роналдо през годините

Вече повече от десетилетие Кристиано Роналдо незименно е сред най-добрите футболисти на планетата, като за някои португалеца даже е един от най-великите футболисти изобщо. Родения на остров Мадейра футболист е петкратен носител на престижното отличие "Златна Топка", той е вкарал над 600 гола отбелязани в официални срещи, като освен това е печелил редица трофеи с отбори, като Ман Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус.

Освен забележителните футболни постижения обаче Кристиано може да се похвали с наистина завиден автопарк.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Cristiano Ronaldo (@cristiano) на

През годините нападателя на Ювентус е управлявал много скъпи и даже екзотични автомобили, като днес ще се спрем на някои от тях.

Първата по-сериозна кола, която португалската мегазвезда си купува е BMW M6 през вече далечаната 2006-та година, когато той все още се състезаваше за Манчестър Юнайтед, като наскоро се заговори, че от Юнайтед обмислят да върнат Кристиано в своите редици. Спортното изпълнение на този модел на BMW е струвал на Роналдо точно $102,000, които той е платил за тази наистина сериозна машина, която е задвижвана от 5-литров V10 бензинов агрегат.

Очевидно, е че Кристиано е почитател на автомобили с доста големи двигатели, тъй като и другите му коли разполагат с големи мускули. Такъв е и английския супер кар Aston Martin DB9, за който португалския голаджия брои $200,000. Въпросния автомобил е оборудван с огромен 12-цилиндров бензинов двигател, който се развърта го много високи обороти.

Също така, Роналдо очевидно е почитател и на италианските суперколи, особено с марката Ферари, като докато носеше екипа на Юнайтед той даже катастрофира със своето Ferarri 599 GTB Fiorano, за щастие оставайки невредим. Освен въпросното GTB Fiorano, Кристиано е карал още 599 GTO разполагащо с 12-цилиндров двигател позволявайки на колата да ускори от 0 до 100 за само 3.35 секунди и Ferarri F430 с 4.3-литров V8 двигател разполагащ с цели 490 конски сили.

Друг италиански звяр притежание на Роналдо е Lamborghini Aventador LP 700-4, който той закупи докато носеше екипа на Реал Мадрид, които са с коефициент от 3.25 според съответните футболни залагания за шампион на Примера Дивисион през този сезон. Този конкретен модел на Ламборгини разполага с 6.5-литров V12 бензинов двигател и цели 700 конски сили.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Cristiano Ronaldo (@cristiano) на

Ламборгини обаче не е единствената марка от VAG групата, която Роналдо си купува, като освен това той е притежател и на автомобили от марката Bentley. От една страна това е модела GT Speed, който предлага на своя водач внушителните 592 конски сили, максимална скорост от 304 километра в час и време за ускоряване от 0-100 от само 3.4 секунди. Другото Bentley на португалеца е модела Continental GTC, който той купува срещу $195.000 през 2007-ма.

Една от най-внушителните машини притежавана от петкратния носител на "Златна Топка" обаче си остава мега луксозния Rolls Royce Phantom. Кристиано купува своя Phantom през 2015-та година за 450,000 евро, като въпросния автомобил е задвижван от 12-цилиндров агрегат с две турбини и обща мощност от 563 конски сили. Друг притежаван от Роналдо автомобил, който е известен сред елитните спортисти и много богатите хора пък е Audi R8, като колата на немската премиум марка струва на португалеца $150,000.

Няма никакво съмнение, че автопарка на един от най-добрите футболисти на планетата е наистина забележителен и най-вече много скъп. Въпреки това е интересно да се отбележи, че Кристиано е притежавал и сравнително евтини возила, като най-евтиния закупен от него автомобил е Mercedes-Benz C-Class Sports Coupе ($55,000).



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:12 1
+ 0
- 0
sffsdf36267
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.