23 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ето го хибридният джип Skoda VisionS

След като ни загатваше за новата си концепция, чешкият автопроизводител най-накрая свали булото от Skoda VisionS - прототип на нов джип на компанията, който ще бъде представен на автомобилния салон в Женева през март. Макар и концепция, всъдеходът ни показва какво да очакваме от сериен модел, който пък би трябвало да бъде показан на есен във Франкфурт.

Skoda VisionS, чиито сериен наследник най-вероятно ще се казва Skoda Kodiak, освен виждането за бъдещ SUV показва и поглед към цялостната дизайнерска насока на чешката марка. Така, може да видите, че всъдеходът разполага с двойни светлини отпред и нова форма на корпоративната предна решетка. Концептът, както всички новости от VAG групата, е с доста ъгловата визия и много остри линии, като от Шкода заявяват, че дизайнът е вдъхновен от чешкия кубизъм и традицията на стъкларското изкуство в Бохемия.

Боядисаното в атрактивен зелен цвят возило е с дължина от 4,7 метра и колесна база от 2,79 метра. Ширината е 1,91 м, височината 1,68 м, а това е първият автомобил на марката, предлагащ 6-местна конфигурация на седалките. За съжаление, снимки на интериора все още не са представени, но за него ще разберем съвсем скоро.

В духа на последните концепции на Volkswagen Group, Skoda VisionS e с алтернативна задвижваща система, комбинираща 1,4-литров бензинов турбо двигател и електромотори. Конвенционалният агрегат доставя 156 конски сили и 250 нютонметра, към които електромотора добавя 54 к.с. и 220 Нм. Елдвигателят е интегриран в 6-степенната DSG скоростна кутия, като задвижва предния мост. Още един електромотор, с мощност 115 к.с. и въртящ момент 270 Нм задвижва задния мост, като по този начин осигурява на джипката електрическо 4х4 задвижване.

За задвижване изцяло на електричество в продължение на 50 километра се грижи литиево-йонна батерия с капацитет 12,4 kWh, която се намира пред задния мост на всъдехода. В хибриден режим, концептът може да измине до 1000 км с едно зареждане. Комбинираният разход на гориво, отново в комбиниран режим, е едва 1,9 л/100км, а СО2 емисиите са 45 гр/км. С комбинираната си мощност от 225 к.с., Skoda VisionS ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,4 секунди и постига максимална скорост от 200 км/ч.

Повече за новия хибриден джип ще разберем на 1 март, когато тя ще бъде представена на щанда на Skoda в Женева, редом с Octavia RS 4x4, оборудваната с DSG-трансмисия Octavia G-TEC и Fabia Combi ScoutLine.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.