29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ето го новият Range Rover Evoque (галерия и видео)

Land Rover представи официално новото поколение на Range Rover Evoque. Най-малкият представител на луксозната линия на британците идва с обновен дизайн в стила на по-големия Velar, както и с куп технологични обновления и с две хибридни версии.

Evoque 2 е конструиран на новата платформа на британците Premium Transverse Architecture (PTA). Дизайнът определено радва окото, така както го прави и този на "вдъхновителя" Velar, с изваяните форми, издължени светлини и други характерни елементи. Въпреки, че не се различава особено по размери от предшественика си, компактният SUV предлага повече пространство за пасажерите.

Все пак, силуетът на предходното поколение със снижаващ се назад покрив е запазен, а новост са прибиращите се дръжки във вратите и матричните диодни фарове (и двете заемки са също от Velar).

Range Rover Evoque може да се оборудва както с конвенционални двигатели, така и с хибридна система. "Нормалните" ДВГ вклюват актуална гама 3- и 4-цилиндрови агрегати от семейството Ingenium, с мощност, варираща от 150 до 250 конски сили.

Голямата новост, както споменахме, са двете хибридни версии на кросоувъра. Първата е т. нар. "мек" хибрид MHEV, комбинираща двулитров бензинов турбомотор с електрически, постигайки сумарна мощност от 300 конски сили. Вторият вариант е плъг-ин хибрид PHEV, където базовият ДВГ е 3-цилиндров, куплиран с по-мощен електромотор. Тук, естествено, батериите могат да се зареждат от контакт или зарядна станция.

Всички двигатели на новия Range Rover Evoque са комбинирани с 9-степенна автоматична скоростна кутия и фирмената система за задвижване на четирите колела Terrain Response с функции Active Driveline и Driveline Disconnect. При приплъзване, електронно-контролирана муфа разпределя тягата между предните и задните колела, а Driveline Disconnect прехвърля до 100% от задвижването само на предните колела с цел икономия на гориво.

Terrain Response предлага 6 предефинирани режима на движение - общ, еко, пясък, трева-чакъл-сняг, кал и автоматичен. Последният сам решава кой от другите да избере спрямо поведението на колата извън пътя, като настройва окачването и електронните системи. Компактният SUV има приличния клирънс от 212 мм, позволяващ му ъгъл на атака от 25 градуса и на спускане от 30,6.

Вижте новия Evoque в екшън (не пропускайте и голямата галерия над статията):

Видео към новината


Рейтинг :
09.09 2023 в 05:17 1
+ 0
- 0
sffsdf33782
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.