28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ford GT минава през последни тестове (Видео)

От компанията все още мълчат за техническите показатели на струващия 400 000 долара суперавтомобил

Първите доставки на новия Ford GT предстои да започнат преди края на годината, а от компанията са решени да докажат, че колата заслужава статуса си на бъдещ суперавтомобил, струващ достойните 400 000 долара. Именно заради това, американците са помолили тунерите от Roush да тестват няколко протипа в Щатите, за да съберат информация, нужна за наложителни промени в последния момент. Идеята е от Ford да бъдат сигурни, че няма да има нито един разочарован клиент.

От американското издание Reddit публикуваха шпионски снимки на два от тези прототипи. Човекът, заснел кадрите, дори разказал за Reddit, че е разговарял с тестовия пилот на Roush, който му признал, че машините са изминала хиляди километри и на практика са обиколили САЩ.

Недодяланият външен вид на купето е характерно със своя матово зелен цвят, който ни кара да си го представяме като футуристична военна машина. В задната част се забелязват издължени изпускателни тръби, които наподобяват картечници. Неотдавна от Ford потвърдиха, че ще запазят 3.5-литровия V6 двигател с две турбини, с който представиха официалния прототип на модела, но и до днес запазват неговите технически характеристики в пълна тайна.



Все пак се смята, че моторът, брандиран като EcoBoost, ще разполага с над 600 к.с. и в комбинация с карбоновото купе на GT ще осигурява „едно от най-добрите съотношения на мощност и тегло в която и да е серийна кола.“ Нещо повече, в близко бъдеще турбинираният 6-цилиндров двигател на Ford GT може да се предлага и в други ексклузивни модели на Ford, каза преди време Дейв Перишак, шеф на Ford Performance.

Дотогава моторът ще задвижва само и единствено суперавтомобила GT, от който ще бъдат произвеждани само 250 бройки годишно. До момента от компанията са приели поръчки за 500 автомобила, което означава, че производството ще продължи минимум две години, а нови поръчки ще бъдат приемани едва през 2018 г. Според информацията желаещи да купят колата има много, тъй като от Ford бяха приели 6506 заявки за първоначалната партида от 500 автомобила, което означава че сега американците имат лукса дори да подбират клиентите си.



Щастливците, които ще имат привилегията да притежават GT, ще получават специално отношение в отбрани сервизи на Ford, където колата им ще се обслужва в специално предвидено „чисто“ помещение. Дилърите, на които Ford ще гласува доверие да сервизират суперавтомобила, ще трябва да инвестират около 50 000 долара в оборудване, за да могат да работят по GT. В цената е включено изграждането на въпросното помещение, както и закупуването на специална платформа, с която колите ще бъдат взимани и връщани директно от/до гаража на собственика. Освен това сервизът ще има нужда от специален крик за трансмисията на колата, както и от комплект стойки с колелца, на които да бъде качена колата, за да може да се движи от техниците, без да се пали.

Всичко това звучи много впечатляващо, но като обикновени фенове ние се вълнуваме най-вече от официалните технически показатели, които се очаква да се появят в идните седмици.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:09 3
+ 0
- 0
sffsdf16571

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:05 2
+ 0
- 0
sffsdf16571

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:04 1
+ 0
- 0
sffsdf16571
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.