25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Готов е кабриолетът Range Rover Evoque (видео)

След продължителна тийзър кампания, Land Rover представи официално новия кабрио - SUV Range Rover Evoque Convertible. Откритият всъдеход влиза в масово производство съвсем скоро, като на пазара ще е до средата на 2016 година - перфектното лятно време, за покупка на кабриолет, бихме добавили. Моделът ще се предлага в 170 държави на всички континенти.

Представен като концепция още през 2012 година, Range Rover Evoque Convertible определено изглежда доста шик, както и събрата си с фиксиран покрив. За разлика от прототипа, който бе с метален покрив, серийният модел залага на мек сгъваем покрив, който може да се прибира или разгъва и в движение, при скорост до 48 км/ч. Цялата процедура, активирана чрез бутон на централната конзола, трае 18 секунди за сгъване и 21 за разгъване. Покривът се предлага единствено в черен цвят, за разлика от купето, което може да поръчано с цели 13 окраски. От Land rover обещават високо ниво на комфорт и ниско на шум, въпреки новата конфигурация на покрива.

При сгънат покрив, обемът на багажника е 251 литра, а кабрио версията се предлага само с 3 врати (закритият вариант има и такава с 5), но с 4 места. За да се избегне шума при сваления покрив, всъдеходът разполага с предпазители за вятър зад втория ред седалки. В случай на преобръщане, система с пиропатрони "изстрелва" два алуминиеви пръта за 90 милисекунди, създавайки потенциално защитно пространство за пасажерите.

В стандартното оборудване на тежащия 1936 кг Range Rover Evoque Convertible са включени халогенни светлини, които могат да бъдат ъпгрейднати до ксенони или LED фарове. Що се отнася до задвижването, всъдеходът ще се предлага с двулитровите бензинов и дизелови двигатели Ingenium, както и задвижване на четирите колела с последното поколение система Terrain Response плюс 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Интериорът на Range Rover Evoque Convertible е почти идентичен с този на закритата версия, а дебют в модела (и в LR гамата като цяло) прави новата информационно-развлекателна система InControl Touch Pro с 10,2-инчов тъчскрийн дисплей и мощно премиум аудио Meridian с 12 говорителя. Моделът е натъпкан със системи за сигурност и асистиране, а новите въздушни възглавници, както и системата против преобръщане са разчетени така, че дан се активират при екстремни оф-роуд условия, благодарение на интеграцията им с режимите на 4х4 системата.

Видео към новината

Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.