27 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Honda-e стана Автомобил на годината 2021 в Германия

Електрическият Honda е стана носител на титлата "Автомобил на годината 2021" в Германия. Първият модел с батерии на японската фирма продължава традицията в немския конкурс, като се нарежда до Jaguar I-Pace и Porsche Taycan като трети пореден победител с алтернативно задвижване.

С победата си, компактният автомобил стана и първият модел от японска марка, завоювал престижния приз в страната. Автомобилът спечели и наградата в категория ‘New Energy’.

Германският автомобил на годината традиционно бива избиран от жури, съставено от водещи автомобилни журналисти в страната. След поредица от тестове и статии, те оценяват новите модели според техните практичност, пътно поведение, пазарна стойност и иновации. Излъчват се избраниците в категориите „компактни“, „премиум (висок клас)“, „луксозни“, „нови енергии“ и „високоскоростни“, а след това се определя и големият победител.

“Това, че Honda „e“ е първият японски модел, станал Автомобил на годината в Германия, е голямо признание и ние сме изключително горди да получим тази награда“, сподели Кацухиза Окуда, главен оперативен директор и президент на Honda Motor Europe. “Отзивите на клиентите и медиите за Honda „e“ бяха изключително позитивни още при първото му официално представяне. Моделът е съвършеният пример за продукт с уникален дизайн, съвременни технологии и усъвършенствана интелигентна свързаност. Изключително сме благодарни за тази награда.”

“Honda „e“ представя мобилност от нов вид, където автомобилът играе важна роля и създава безпрецедентна връзка между различните аспекти от живота“, коментира Томофуми Ичиноз (Tomofumi Ichinose), главен ръководител на проекта Honda „e“.

Престижният приз на Honda „e“ идва след поредица от успехи в цяла Европа. Във Великобритания автомобилът триумфира в категория Best Car Tech в годишните награди Britain’s Best Car на списание Autocar. Наскоро спечели и званието „Градски / малък автомобил на годината“ на изданието News International.

В Германия Honda „e“ добави към списъка си от награди и EuroCarBody 2020 от Automotive Circle броени месеци, след като получи две престижни награди Red Dot за дизайн, в това число и титлата Best of the Best 2020. Honda „e“ беше изложен и в световноизвестния музей Red Dot Design Museum в Есен, Германия.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:07 1
+ 0
- 0
sffsdf37762
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.