21 май 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Honda с фокус върху "умните автомобили"

Honda R&D Co. - развойно-дизайнерското подразделение на Honda Motor, обяви, че ще открие ново операционно звено, наречено “R&D Center X”. То ще отговаря конкретно за все по-значимите за Honda области като роботиката, мобилни и енергийни системи и др. Официалното установяване на R&D Center X ще се случи през април тази година.

Още от самото си основаване Honda се стреми да подобрява мобилността и всекидневието на човечеството чрез пълна гама от продукти като мотоциклети, автомобили, плавателни съдове, самолети и градинска техника. Опитът на компанията в областта на изкуствения интелект я подтикна да разшири дейността си на това поприще, отвъд границите на традиционния бизнес. Така Honda ще продължи да създава продукти и ноухау, които значително ще подобрят човешкия живот.

Новосъздаденото подразеделение ще се фокусира върху автономните машини без оператор и мобилни системи, които ще бъдат обединени като звено „роботика“. Концепцията за нея логично включва и енергийното управление, така необходимо за захранването на роботите и мобилните системи.

R&D Center X ще проучва и технологии в областта на изкуствения интелект и неговото взаимодействие с човешкия фактор. Способността му за съвместна работа с хората се състои от три основни фази – 1) да разбира и да реагира на човешките емоции, 2) да помага на хората и да израства заедно с тях, 3) да разширява потенциала им, който все пак ще продължава да играе водеща роля.

Honda ще създаде съвкупност от различни системи и продукти с изкуствен интелект, който работи съвместно с човешкия.
От тази гледна точка марката ще започне стратегическо сътрудничество с външни партньори. Водеща роля за новото развойно звено ще има откритата миналата година в Токио лаборатория по иновациите на Honda - HIL-TK. Тя работи не само за „изкуствения интелект, допълван от човешкия“, и за „дигиталните технологии, които правят автомобилите още по-умни“, но и в други вълнуващи области, като автоматизираното управление и свързаните технологии.

R&D Center X ще привлече двамата световноизвестни съветници - д-р Едуард А. Файгенбаум, почетен професор на компютърните науки в Станфордския университет, и Казухико Тойама, управляващ партньор на Industrial Growth Platform, Inc. (IGPI).Рейтинг :
09.09 2023 в 05:54 1
+ 0
- 0
sffsdf21818
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.