28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Hyundai IONIQ ще предлага три вида електрически задвижващи системи

В началото на следващата година ще дебютира новият Hyundai Ioniq - компактен автомобил, който ще е първият в света, представящ на потребителите избор от три задвижващи електрически системи - изцяло на ток, plug-in хибридна и хибридна. Свтовната премиера на мъника е предвидена за януари в Корея, след което разбиващия хибридните стереотипи модел ще гастролира на автосалоните в Женева и Ню Йорк.

Hyundai IONIQ е важна част от амбицията на Hyundai Motor за очертаване посоката на мобилността в бъдещето. Моделът отговаря на бързо променящия се начин на живот чрез разбиване на общоприетите норми за хибридните автомобили. В качеството си на модел, който пръв в света предлага избор от три варианта за задвижване, IONIQ обещава водещи в класа икономия на гориво, забавно и лесно управление и привлекателен дизайн – уникална комбинация, която все още не е постигната от нито един хибриден автомобил.

Уон-Чул Ян, директор на центъра за изследване и разработки на Hyundai Motor, разказва: „Hyundai Motor притежава наследство, свързано с производството на иновативни и енергийно ефективни автомобили, и поради това сме горди да усъвършенстваме нашата щадяща околната среда автомобилна линия с представянето на IONIQ. Нашето виждане за мобилността в бъдещето се фокусира върху избора от разнообразни варианти за задвижване, които подхождат на разнообразния начин на живот на клиентите, без да се прави компромис с дизайна или удоволствието от шофиране. IONIQ въплъщава виждането на Hyundai Motor за промяна на автомобилната парадигма и мобилността в бъдещето; IONIQ е плод на нашите усилия да се превърнем в лидер на глобалния пазар на екологичните автомобили“.

Името на новия автомобил обозначава елементите, от които е създаден. Един ion (йон) представлява електрически зареден атом, което е препратка към сполучливата комбинация от електрически задвижващи системи на автомобила. Втората част от името обозначава unique (уникалното) предложение от гамата автомобили на Hyundai, като показва загрижеността на бранда към околната среда и желанието да разшири избора на клиентите си. Накрая, Q в логото на автомобила е изобразено като символ на визуален пробив, което потвърждава новия подход при този усъвършенстван модел с ниски емисии.

Базирано на съвсем нова платформа, изработена специално за множеството варианти за задвижване на автомобила, шасито на IONIQ е оптимизирано да предостави лесно управление, като в същото време се запази ефикасността при всяка от трите конфигурации на задвижването. В изцяло електрическата си версия (EV) IONIQ е задвижван от ултра-ефективна литиево-йонна акумулаторна батерия с голям капацитет. Plug-in хибридната версия (PHEV) комбинира горивна ефективност с мощността на акумулаторната батерия, извлечена при зареждане на автомобила с електричество, като се повишава пробега и в същото време се намаляват емисиите. Накрая хибридната версия (HEV) използва бензиновия двигател и движението на автомобила за зареждане на монтираната акумулаторната батерия, която се отплаща с повишена производителност, като добавя мощност към двигателя.

Hyundai Motor е един от водещите производители в световен мащаб на хибридни автомобили, отдаден на създаването на автомобилна линия на бъдещето, която включва автомобили с ниски до нулеви емисии. Тази последна голяма стъпка напред се основава на наследството на Hyundai Motor, което включва първите в света разработки с насоченост към околната среда. През 2013 г. Hyundai Motor се превърна в първия производител на автомобили за масово производство на задвижвания с водород автомобил Tucson Fuel Cell (наричан ix35 Fuel Cell на някои пазари).



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:32 2
+ 0
- 0
sffsdf5073

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:32 1
+ 0
- 0
sffsdf5073
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.