19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Идва обновеният Volkswagen Tiguan Allspace

Кросоувърът със 7 места е с промени отвън, отвътре и в технологично отношение

Volkswagen Tiguan Allspace се запътва към шоурумите с богата гама обновления. Фейслифтът на модела е с ново поколение системи за асистенция и комфорт, нови инфотейнмънт системи, оптимизирани двигатели, място за 7 пасажери и голямо товарно пространство. Както и досега, моделът ще се предлага с предно или 4х4 задвижване.

Tiguan бе представен през 2007 година, а версията с удължена колесна база дебютира десетилетие по-късно. И именно на нея се падат 55% от общите продажби на модела (в САЩ, например, се предлага само тя). За моделната 2022, фейслифтът пристига с ново оформление на предницата, опция за матрични LED светлини и общ модул на дневните светлини и фаровете за мъгла.

От Volkswagen са преконфигурирали изцяло гамата на оборудването на Tiguan Allspace. В бъдеще SUV моделът ще се предлага на германския пазар във версиите Life, Elegance и R-Line, а за останалите европейски пазари ще има и допълнителна, базова версия. Всички нови нива се отличават с още по-пълно и богато оборудване от еквивалентните си предшественици.

Стандартното оборудване на Tiguan Allspace за пазара в Германия например вече включва нов мултифункционален кожен волан, цифрови показания на блока контролни прибори Digital Cockpit Pro, функция за автоматично управление на дългите светлини Light Assist, екран на инфотейнмънт системата с диагонал най-малко 8 инча, мобилни онлайн услуги, и богата гама асистиращи системи.

За задвижването на 7-местния Tiguan се грижат актуализирани версии на познатите бензинови и дизелови агрегати. В първия случай, базов е 1,5-литров мотор с мощност от 150 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия (и опционален автоматик). Двулитровият бензинов мотор е във версии на мощността 190 или 245 к.с. и 7-степенна автоматична DSG трансмисия, предаваща тягата към четирите колела.

Дизеловата опция включва двулитров двигател във версии на мощността 150 или 200 конски сили, като са с обновена система за редукция на вредните емисии. В зависимост от версията, задвижването е на предния мост или четирите колела, чрез механична или автоматична скоростна кутия.

В салона, акцент са обновените тапицерии и нови инфотейнмънт системи (базирани на новото поколение модулна инфотейнмънт платформа MIB3), свързани с богата гама онлайн услуги. Мултимедиите разчитат на интернет свързаност, гласово управление и безжична свързаност с Apple CarPlay и Android Auto. Опционално се предлага и ново поколение премиум аудиосистема Harman Kardon.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:05 1
+ 0
- 0
sffsdf38706
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.