19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ineos Grenadier дебютира в България

"Наследникът на класическия Defender" ще се продава у нас от края на годината

Ineos Grenadier, който е считан за идеен наследник на спрения от производство класически Land Rover Defender, ще се продава официално в България. Дистрибутор на високопроходимият автомобил у нас е Силвър Стар, познат като вносител на Mercedes-Benz. Поръчките за всъдехода ще стартират към края на тази година.

В рамките на два дни – на 30 и 31 май, Силвър Стар и INEOS Automotive представиха Ineos Grenadier на българската публика и родните автомобилни медии. Събитието е част от 2B Tour на Grenadier в цяла Европа, а потенциалните клиенти имаха възможност да разгледат автомобила от всеки ъгъл, и да го усетят на офроуд като навигатори заедно с обучен инструктор.

Потенциалните мераклии за всъдехода ще могат скоро да конфигурират своя Grenadier във всички дилърства на Силвър Стар в България. Следпродажбеното обслужване на най-новия 4Х4 автомобил, създаден от нулата, също ще се извършва в сервизите на вносителя на Mercedes в цялата страна.

При представянето си на пазара INEOS Grenadier се предлага в три конфигурации – 2-месен и 5-местен Utility Wagon и 5-местен Station Wagon. Вариантът Utility Wagon е сертифициран като търговско превозно средство и е създаден за тези, които имат нужда от работен автомобил, без ненужни допълнения, но все пак с комфорт и стандартни функции. Двуместната версия има плосък под, който може да поеме стандартен европалет (1200 мм x 800 мм), докато петместният вариант осигурява баланс между полезен товар и превоз на пътници.

Station Wagon е петместно пътническо превозно средство, което се предлага в една от двете специални версии Belstaff. В сравнение с петместния Utility Wagon, акцентът е поставен повече върху комфорта, отколкото върху товарното пространство, с повече място за коленете за пътниците на втория ред.

INEOS Grenadier е оборудван с 3-литров BMW бензинов или дизелов двигател. Дизеловата версия е с мощност 249 к. с. и максимален въртящ момент от 550 Нм, а бензиновия двигател е с мощност 286 к. с. и максимален въртящ момент 450 Нм.

Със солидна предна и задна ос, постоянно задвижване на четирите колела, двустепенна раздатъчна кутия, отлична дълбочина на газене от 800 мм и висок просвет от 264 мм, Grenadier дава заявка да е безкомпромисен офроудър - един от последните, които все още се предлагат на пазара.

Все още не е известна стартовата цена на новия всъдеход у нас. В Европа, където предварителните поръчки вече стартираха, Ineos Grenadier започва от малко над 60 000 евро.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:04 1
+ 0
- 0
sffsdf39144
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.