19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Италианските бижута на Автосалон София 2017

Италианското подразделение на Fiat Chrysler, чрез марките си Fiat, Alfa Romeo и Maserati, се представи доста силно на Автомобилен салон София 2017. Няколко премиери и атрактивни предложения са наредени в Интер Експо Център.

Новата Alfa Romeo Giulia е събрала в себе три основни отличителни черти за италианския дизайн - усещане за пропорции, опростеност и висококачествено изпълнение. Новото попълнение в гамата на легендарната марка е разработено около действията на водача и обещава да предложи на потребителите вълнуващо пътно поведение. Giulia се предлага във версии с две двигателни колела и с двойно предаване, а топ версията на модела Quadrifoglio e оборудвана с 6-цилиндров двигател, вдъхновен от технологиите на Ferrari. Максималната мощност на агрегата е 510 к.с. Автомобилът може да ускори от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди.

Първият SUV на марката Alfa Romeo – Stelvio, е изграден върху високотехнологичната платформа на Giulia и обещава необикновено динамично пътно поведение. Това е в резултат на високотехнологичното окачване с голям дял на алуминиевите компоненти и разпределението на теглото между двата моста в съотношение 50:50. Засега клиентите ще могат да избират между 2,0-литров бензинов турбомотор с 280 к.с. и 2,2-литров турбодизел с 210 к.с., а топверсията Quadrifoglio Verde се задвижва от познатия вече V6 с принудително пълнене и мощност 510 к.с. За всички версии на модела серийно се предлага 8-степенен автоматик на германската марка ZF.

Спортната Alfa 4C също е сред експонатите, събиращи погледите в Интер Експо Център.

След дълго очакване, за първи път в България бе представен Fiat 124 Spider - двуместен спортен роудстър, наследник на знаменития модел от 60-те години. Автомобилът се задвижва от 1,4-литров бензинов двигател MulltiAir с мощност 140 к.с. със задно предаване, способен да достигне от 0 до 100 км/ч за 7 секунди и разполага с високо ниво на системи за сигурност и асистенти при шофиране.

По време на Автомобилен Салон София 2017 Maserati представя Levante - първия SUV на компанията, който от една година е на пазара и генерира много висок интерес. Клиентите получават луксозен SUV и спортен автомобил в едно. До него е новата луксозна спортна лимузина Ghibli Gran Sport, подходяща за градски условия и комфортна за дълъг път. В модела за 2018 година има обновен интериор и екстериор и по-мощен 3,0-литров V6 biturbo двигател, който вече разполага с мощност 430 к.с.

Диамантът в короната на Maserati е лимитираната серия Gran Turismo Sport, предназначена за любителите на високите скорости. Това е един от последните бензинови 4,7-литрови V8 атмосферен двигател с мощност от 460 к.с.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:27 1
+ 0
- 0
sffsdf28968
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.