19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Изключителен успех за Truck Expo 2018

TRUCK EXPO за тази година е вече в историята. И то каква история само! Над 4000 посетители преминаха през откритите изложбени площи на летище Лесново, за да разгледат най-големите на пътя. 54 фирми-изложители и над 600 експоната представиха цялата гама индустриални превозни средства, продукти и услуги в сектора на тежкия автомобилен транспорт.

„И въпреки, че обсъжданите мерки по пакет Мобилност 1 създават напрежение в средите на международните превозвачи, и тази година TRUCK EXPO привлече много специализирани посетители, като бяха сключени и не малко сделки”, отбеляза председателят на секция „Товарни автомобили“ и член на УС на Асоциацията на автомобилните производители Георги Загоров.

Възможността да тестват експонатите и да придобият преки впечатления за качествата им, помогнаха на транспортните компании да направят правилен избор за следващата си покупка. А тази година конкуренцията за вниманието на публиката беше изключително оспорвана. DAF отбеляза 90-годишнината от създаването си и се похвали на изложението с два от моделите си – XF и CF, които станаха „Камион на 2018-та година“. Юбилей отбеляза и RENAULT TRUCKS, като показа за първи път лимитираната си серия влекачи от Гама Т за превоз на дълги разстояния, създадена по случай 10-годишнината на марката в България.

SCANIA посрещаше посетителите с флагмана си S650, с изцяло новия V8 двигател и не пропусна да впечатли професионалистите с камиона си R450, спечелил най-престижния 1000-точков сравнителен тест в Германия. MAN пък демонстрира транспортна ефективност и комфорт с новия TGX Efficient line3, Moдел от 2018г., с множество иновации и подобрения, които му позволяват да покрие екологичния стандарт EURO 6 и да намали разхода на гориво с 2 л/100 км.

Нестандартна демонстрация на удобствата в кабината на камионите Volvo FH Reloaded и Volvo FH16 направи легендата на българския волейбол Евгени Иванов – Пушката по време на изложението в Лесново. Със своя ръст от 210 см той доказа, че високата кабина Globetrotter XL дава достатъчно пространство за движение дори и при изправен стоеж.

На щанда на Mercedes-Benz и на пистата за тест драйв вниманието привличаха влекачите Actros Fuel Duel, а премиерно марката представи третото поколение Sprinter – ван с ненадминато ниво на свързаност и несравнимо разнообразие от варианти (1700). Мото-Пфое показа новия Ford Tourneo Custom – модел 2018 и множеството вградени технологии в помощ на шофьора - система за алармиране при наличие на автомобил в мъртвата точка; интелигентен ограничител на скоростта; система за засичане на движение, ако се движите на заден ход и адаптивен круиз контрол, който освен скорост, поддържа и дистанциия с предния автомобил.

Peugeot се включи в технологичната надпревара с новия Boxer и неговите аудиосистеми с функцията свободни ръце с Bluetooth и USB вход, както и с 5-инчов сензорен дисплей - световна премиера в сегмента. Сред най-коментираните на изложението се оказа лекотоварната гама на Piaggio Commercial Vehicles – с маневрения и компактен Piaggio Porter и очарователния триколесен Piaggio Ape („пчела“ на италиански).

На TRUCK EXPO 2018 видяхме още Mitsubishi L200 с доказаната в рали Дакар система за постоянно задвижване на четирите колела (4WD), ISUZU D-Max - избран за Многофункционален автомобил на 2018 г. и Volkswagen Crafter - Международен ван на 2017 година. Ford показа Ranger - единственият пикап в света с 5 звезди на EuroNCAP и Custom – също с 5 звезди за сигурност на EuroNCAP.

Редом до камионите, на летище Лесново тази година бяха изложени и автобусите на ISUZU, OTOKAR и SCANIA, както и най-новите модели прикачна техника. Освен традиционните представители на производители като Schmitz Cargobull, Krone, Koegel, Meiller и Wielton, за първи път на TRUCK EXPO 2018 присъства австрийската марка бордови полуремаркета BERGER и френските хладилни полуремаркета CHEREAU. Вносителите на хладилните агрегати Carrier и ThermoKing, както и на силовите агрегати, шасита и кормилни уредби ZF, също бяха представени на най-голямото специализирано изложение в сектора. Там бяха и компании за масла, резервни части, аксесоари и консумативи, сервизно оборудване, вериги бензиностанции, финансови и застрахователни продукти и услуги - всичко, от което индустрията има нужда, бе събрано на едно място.

Но тази година организаторите от Асоциацията на автомобилните производители бяха помислили и за всички малки и големи фенове на тежките машини. Потокът желаещи да тестват новите модели в тест драйва за професионалисти не спираше и в трите дни на изложението. Приятните мигове продължаваха в кетъринг зоната, докато деца се забавляваха в света на пътните знаци в специално организирания детски кът на ТОТАЛ.

За да помогнат в избора на печелившите, именно там се състоя тегленето на томболата на TRUCK EXPO 2018. Общо 8 момичета и момчета се включиха в тегленето на наградите, под зоркия поглед на комисия, в състав: Георги Загоров – представител на ААП, Мартин Градев – представител на летище Лесново и Таня Иванова, избрана на случаен принцип сред посетителите на изложението. А наградите на TRUCK EXPO 2018 - от мултитулчета, през брандирани якета и авто аксесоари, до ваучери за гориво на стойност 100 лв. – тръгнаха към късметлии от София, Божурище, Елин Пелин, Дупница, Благоевград, Варна, Стара Загора, Плевен, Габрово, Хасково, Пазарджик, Велико Търново, Нови Искър, Правец, Радомир, Павликени, Йоаким Груево, Бургас, Байлово, Враца, Сливен, Ловеч, Симитли и много други градове и села в цялата страна.

Чакаме следващото TRUCK EXPO догодина, за да продължим страхотната история за мощта и силата на най-големите на пътя. 



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:21 1
+ 0
- 0
sffsdf31782
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.