19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Изненадващи премиери от Mahindra в София

Две изненадващи премиери е подготвила за Автомобилен салон София 2019 компанията Астреко Моторс, официален представител на Mahindra за българския пазар. В самото навечерие на международното изложение у нас пристигнаха фейслифт версиите на градския компактен SUV KUV100 и на високопроходимия XUV500. И двата автомобила стъпиха на българския пазар миналата есен, а само година по-късно у нас бяха доставени и подобрените им варианти.

Обновеният KUV100 NXT
KUV100, влязъл дори в ролята на папамобил при посещението на Негово Светейшество Папа Франциск в Мозамбик, се радва на изключително търсене у нас като автомобил под наем, предлаган на летище София, от компанията ни Астреко Рент.

Обновеният KUV100 e запазил своите компактни градски размери и завидния си вътрешен простор, но вече е с подобрен 3-цилиндров 1,2-литров бензинов двигател с увеличена с 5 к.с. максимална мощност. Освежен е и дизайнът на модела и сега той е с нови фарове, променени стоп-светлини, предлагат се и дневни LED светлини.

Новост е опцията за 7-инчов сензорен дисплей с навигация, но неизменно под кората на 243-литровия багажник ще открием пълноразмерната резервна гума. Със сгънати задни седалки KUV100 се сдобива 473-литров багажен обем при дължина от едва 3,7 метра на самия автомобил. В гамата на KUV100 влизат нови възможности за цветове.

Фейслифтът на XUV500
Въведен на пазара от 2012 г., 7-местният офроудър XUV500 се наложи в световен мащаб като чистокръвен SUV. Три години по-късно на пазара идва второто му поколение, чийто фейслифт пристига в България само три месеца след официалната си премиера в Италия.

По-забележителни са промените в дизайна му. Новото му солидно „лице“ доближава модела до цялото семейство на Mahindra. Автомобилът е с напълно „прекроени“ фарове с двойна линия, хромирани елементи и дневни LED светлини. Нови са бронята, стоповете, както и забележителната радиаторна решетка. Дизайнът на фаровете за мъгла е останал непокътнат, но сега те са обрамчени с черен хром. Черното е доминиращият цвят и при новата решетка, в основата на чийто фон се откроява контрастен алуминиев елемент. Стоп-светлините също са промени и линията им подчертава солидната задна част на автомобила. Към всичко това трябва да добавим аеродинамичния заден спойлер и страничните дефлектори.

2,2-литровият турбодизелов двигател е подобрен, но остава със същите показатели, като максимумът на въртящия момент от 330 Нм е наличен при по-ниски обороти. Благодарение на тези агрегати автомобилът е способен без особени затруднения да тегли товар до 2500 кг. XUV500 се предлага с предно предаване или с четири задвижващи колела. Както и преди окачването му е разработено в тясно сътрудничество с легендарната британска марка Lotus. Новост са и допълнителните възможности за цветове, наречени от Mahindra с романтични имена като Mystic Copper, Crimson Red и Lakeside Brown.

Инфоразвлекателната система е налична от най-ниското ниво на оборудване, като при него тя е с 6-инчов дисплей, а при по-луксозните версии – със 7-инчов. Най-луксозният вариант се радва и на 2 допълнителни монитора в подглавниците на предните седалки и тази екстра превръща автомобила в малък киносалон. С третия си ред с пълноценни сгъваеми седалки Mahindra XUV500 e особено подходящ за превоз на големи семейства и компании.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:12 1
+ 0
- 0
sffsdf36066
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.