28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Jeep Compass вече и в Европа

Американският производител Jeep се включва на пълна скорост в битката за най-горещия клас в Европа - този на семейните кросоувъри. Това се случва с европейската премиера на модела Compass, за който създателите му вярват, че има какво да покаже на конкурентите на стария континент, най-вече от гледна точка на разнообразните комбинации за задвижващ тракт.

Те са общо осем, благодарение на два бензинови и два дизелови двигателя. Бензиновата гама се състои от 1.4-литровия MultiAir2 с мощност 140 к.с. и въртящ момент от 230 Нм, съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия и предно предаване. Във версията си с 9-степенен автоматик и 4х4, двигателят е с мощност от 170 к.с. и 250 Нм въртящ момент.

Почитателите на дизела ще имат възможност да избират между 1.6 и 2-литровия Multijet. Първият е с мощност от 120 к.с. и 320 Нм въртящ момент, докато по-мощната версия е със 140 к.с. и 350 Нм въртящ момент, при който може да се избере и автоматичната трансмисия, както и задвижване на всички колела.

Дизеловите маниаци имат право на още един избор. По-големият Multijet ще се предлага и с мощност от 170 к.с., но само съчетан с 9-степенния автоматик и 4х4 задвижване. Предвижда се използването и на бензинов 2.4-литров двигател с мощност от 150 или 184 к.с., който обаче ще бъде използван за пазарите в Русия, Африка и Близкия Изток.

Задвижването на четирите колела при съответните версии е поверено не на една, а на две системи. Първата е Jeep Active Drive, а втората Active Drive Low, отговаряща за най-ниските скорости на движение. И двете ще работят в пет различни режима, според терена, на който оперира возилото.

Окачването е напълно независимо, благодарение на архитектурата, използвана от концерна FCA. Шасито съдържа 65% подсилена стомана за по-добра здравина и сигурност. Интериорът пък предлага три различни размера на екрана на информационно-развлекателния модул, а инструменталното табло е изцяло виртуално под формата на LED дисплей. Нивата на оборудване са общо четири - Sport, Longitude, Limited, както и офроуд ориентираният Trailhawk.

За жалост мераклиите в България ще трябва да изчакат до началото на следващата година, за да поръчат Compass в представителството на Jeep. През 2016 година европейската премиера ще се състои само на големите пазари - Германия, Франция, Испания, Австрия, Белгия, Швейцария и Полша. При всички останали това ще се случи през следващата година.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:42 2
+ 0
- 0
sffsdf26095

Рейтинг :
09.09 2023 в 05:33 1
+ 0
- 0
sffsdf26095
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.