24 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Jeep Wrangler вече само като плъг-ин хибрид в Европа

Jeep обнови легендарния си офроудър Wrangler за моделната 2022 година. Всъдеходът, чиито поръчки стартират още този месец, е с по-богат избор от конфигурации и електронни системи, като вече ще се предлага единствено във версия плъг-ин хибрид на европейските пазари.

Задвижващата система на хибридния автомобил комбинира два електрически двигателя, четирицилиндров 2,0-литров бензинов мотор и 8-степенна автоматична трансмисия, които осигуряват почти безшумно движение и подобрена офроуд проходимост 4х4 без тревога за ограничен електрически пробег.

Wrangler 4xe ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,4 секунди и разполага с комбинирана максимална мощност от 380 конски сили и максимален въртящ момент 637 Нм. В изцяло електрически режим могат да бъдат изминати повече от 50 км, което е достатъчно за всекидневно шофиране.

Пълното презареждане на батерията отнема по-малко от 3 часа при зареждане със 7,4 кВч, като има опции за планиране на старта на зарядния процес, а с функцията Max Regen зарядът на батерията се увеличава и по време на движение по инерция.

Задвижващата система позволява да се запази проходимостта на модела, като се използват (в зависимост от модификацията) две системи за задвижване на четирите колела - Selec-Trac или Rock-Track, ново поколение мостове Dana, предни и задни диференциали с електронен блокаж Tru-Lok, заден диференциал с ограничено приплъзване Trac-Lok и електронно отключване на предната стабилизираща щанга.

Технологията 4xe предлага задвижване на четирите колела в изцяло електрически режим, а системата E-Selec позволява на водача да адаптира задвижването на Jeep Wrangler 4xe според условията. Режимите са хибриден, електрически и eSave, при който зарядът на батерията се запазва за по-късен етап.

Извън технологичните обновления, всъдеходът се предлага с нов подвижен мек покрив Sunrider Flip Top от Mopar. Той се предлага като опция и е готов за монтаж с включени шини и механизъм за разгъване. Друга новост е предлаганото челно стъкло с Gorilla Glass от Jeep Performance Parts. Материалът Gorilla Glass е химически подсилен за по-голяма здравина подобно на технологиите, които се използват при изработката на екрани за мобилни телефони.

Предлагат се и няколко нови цвята за каросерията. У нас обновеният Wrangler се очаква в началото на следващата година.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:05 1
+ 0
- 0
sffsdf38720
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.