20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Kia Sportage с най-висока оценка за безопасност в САЩ

Новото поколение на кросоувъра Kia Sportage получи от американския застрахователен институт за безопасност на пътя IIHS оценка за ‘Top Safety Pick Plus (TSP+)’ модел. IIHS е независима, неправителствена организация с научна и образователна дейност, посветена на пътната безопасност. Общата оценка се базира на резултата от проведени 5 краш теста, както и интеграцията на помощните системи в автомобила за предотвратяване на пътни инциденти.

‘IIHS е международно признатата и уважавана организация за безопасност на пътя, а когато се оценява сигурността на автомобила, отличието ‘Top Safety Pick+’ е изключително високо признание,’ каза Orth Hedrick, Вицепрезидент, продуктово планиране, КИА Моторс Америка. ‘Особено се гордеем с рейтинга TSP+ за изцяло новия ни модел Kia Sportage, който е награда за труда и услията на нашите инженери, и приоритета, който отдаваме за безопасността на автомобилите с марка КИА.’

Тестовите параметри на IIHS изискват оценка ‘добър’ в 5 краш тест категории – лек преден удар, умерен преден удар, здравина на страничната конструкция и покрива, и устойчивост на подглавниците, както и наличието на система за предотвратяване на челен удар, за да бъдат отличени с TSP+.

КИА Спортидж 2017 е един от най-високотехнологичните модели, произведени от КИА, като предлага богат набор от системи за активна безопасност, които спомагат на водача да избегне евентуален сблъсък. Стандартно се предлагат Система за цялостно управление стабилността на автомобила (VSM), Електронна стабилизираща система (ESC) и сервоусилвател на волана, които осигуряват стабилност при всякакви пътни условия.

Оборудването включва и: Система за автономно аварийно спиране (AEB), Системата за предупреждение за опасност при смяна на лентата за движение (LDWS), Система за контрол на мъртвата зона BSD с Асистент при смяна на лентата за движение (LCA), Система за предупреждение за пресичащи отзад автомобили RCTA (Rear Cross-Traffic Alert), Асистент за дълги светлини (HBA), преден и заден парктроник.

Нещо повече, конструкцията на Спортидж 2017 е значително подобрена в сравнение с предходния модели, благодарение на широкото приложение на подобрена стомана с висока якост (AHSS) - 51% (ултра високоякостна стомана) в сравнение с 18% UHTS за купето на трето поколение Спортидж. Повишената употреба на съвременна горещо щампована стомана подобрява още повече интегритета на купето. Високоякостна стомана е използвана и за укрепване на A-, B- и C-колоните, страничните прагове, покривните конструкции и калниците на автомобила.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:24 1
+ 0
- 0
sffsdf9621
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.