19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

„Кола на годината пътува“ из България

Роуд шоу с нови коли, журналисти и ПР експерти

Най-новата инициатива на Прес Авто Клуб България (сдружение на българските автомобилни журналисти), стартира на 28 октомври в 9:00 часа от София. 

За първи път у нас пишещите по темата автомобилизъм братя по перо организират мобилен автосалон, като в уикенда на 28 и 29 септември ще кръстосват пътищата на страната. Екипажите са обособени от пилот и навигатор - журналист и ПР- експерт от фирма вносител на автомобили у нас.

25 автомобила ще потеглят от централния офис на фирма Лазурит 94 на „Ботевградско шосе“, по пътя ще има междинни станции за фотосесии, посещение на интересни туристически обекти и подкрепа, както за екипажи, така и за автомобили, в бензиностанция на OMV. В 17:00 ч участниците ще паркират в центъра на Стара Загора - парк „ V октомври“, където ще има десетки награди от викторини с публиката, атрактивно представяне на моделите и забавна програма. Старозагорци първи ще видят шарения керван и ще се запознят отблизо с най-актуалните модели. Част от зрителите на мобилния автосалон ще спечелят, както награди от викторините, така и голямата награда от фейсбук конкурса на автошествието – безплатен билет за международния автосалон в столицата, който отваря врати на 12 октомври.

Българските автомобилни журналисти, които всяка година избират Кола на годината в България, инициират обиколката с намерението, този път автомобилите да пристигнат при хората, обратно на стационарните автоизложения в градовете.

През втория ден автошествието „Кола на годината пътува“ ще дефилира в града на розите – Казанлък, на паркинга пред храма Успение Богородично в 11:00 ч отново с пъстра програма и представяне. В ранния следобед род шоуто ще се насочи към Челопеч по подбалканския път, за да пристигне в амфитеатралната сцена и трибуни на парк „Корминеш“ над село Челопеч.

Всички са поканени за участие в уникалната автофиеста, поднесена с настроение и допир до най-новите технологии в света на автомобилите.

Колата на 2020 година ще бъде избрана за 23-ти пореден път през месец януари на пищна церемония в столицата, след гласуване на жури, съставено именно от журналистите на Прес Авто Клуб България.

Марките автомобили, които ще се включат в „Кола на годината пътува: Peugeot, Volkswagen, Mitsubishi, Jaguar, Mercedes, Nissan, Renault, Dacia, MINI, BMW, Citroen, Honda, Skoda, Mazda, Alfa Romeo, FIAT, SsangYong , Isuzu, Toyota, Great Wall, Ford, Suzuki, Lexus, Volvo, Range Rover, SEAT.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:12 1
+ 0
- 0
sffsdf35993
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.