29 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Land Rover пуска лимитирана серия от класическия Defender

Works V8 Trophy II ще бъде лансиран в едва 25 бройки

Подразделението Land Rover Classic, занимаващо се с възстановяване на класически модели на британската марка, ще лансира на пазара 25 ексклузивни автомобила Defender Works V8 Trophy II, за да отпразнува своето глобално офроуд приключенско наследство. Става въпрос за няколко версии на класическия всъдеход, чието производство официално бе спряно преди няколко години.

Всеки автомобил Defender има уникален дизайн, представляващ камуфлаж с 23 локации, които легендарният всъдеход е обходил в продължение на 70-те си години приключенска история, включително приключения като Camel Trophy, The First Overland и G4 Challenge. Дизайнът е потплатен и от множество скрити Land Rover емблеми.

Автомобилът е завършен с камуфлажна тема в бяло Fuji с контрастиращ черен покрив Narvik и черни екстериорни елементи Gloss Black, включително детайлите - нитове, винтове и вентилационни отвори. 18-инчови Gloss Black Sawtooth алуминиеви джанти допълват цялостния облик. Черният преден капак е със сатенено покритие за намаляване на отблясъците при силна яркост, а мощната LED светлина с ширина от 1,27 м осигурява изключителна видимост през нощта.

Освен възможността да притежават уникален колекционерски автомобил, клиентите са поканени да участват във второто ексклузивно тридневно състезание Land Rover Trophy. Те ще получат насоки от експерти, за да тестват своя Defender в поредица от офроуд предизвикателства, а накрая един отбор ще си тръгне с голямата награда.

Уникалните камуфлажни модели Classic Defender Works V8 Trophy ще бъдат създадени с помощта на моделите на Defender от 2012-2016 г. с подобрени спецификации, разработени специално от екипа на Land Rover Classic. Изборът ще е между класическите версии Defender 90, 110 и 110 Double Cab Pick-Up. Land Rover Classic ще създаде само 5 пикапа с двойна кабина, а останалите 20 автомобила ще бъдат 90 и 110.

Задвижването е поверено на 5-литров V8 бензинов двигател на Land Rover, произвеждащ 405 к.с. и 515 Nm въртящ момент, а тягата се предава към четирите колела през осемстепенна автоматична трансмисия ZF. Всеки модел претърпява цялостна реконструкция с по-добро окачване, усъвършенстване на кормилното управление и подобрени спирачки.

Classic Defender Works V8 Trophy II има 500 мм дълбочина на газене. Задна стълба осигурява достъп до багажника на покрива, а фините детайли включват емблема Land Rover Trophy и бял детайл с логото върху калниците. Спортните седалки Recaro са облицовани с висококачествена черна и бяла кожа Windsor с контрастни шевове, а вратите и тапицерията са с ръчно изработено кожено покритие.

Модерната информационно-развлекателна система на Land Rover Classic с интегрирана навигация и свързаност с мобилни устройства гарантира, че най-новите мултимедийни опции се намират в автентичното табло. Ергономичният лост на Land Rover за автоматичната скоростна кутия ZF също е монтиран за допълнителен контрол.

В централната част на таблото е разположен изработеният по поръчка циферблат на Land Rover Trophy от Елиът Браун с уникален камуфлажен дизайн - Competitor’s Edition. Допълнително 1000 ексклузивни броя на часовника, вдъхновени от Land Rover Classic Defender Works V8 Trophy II, ще бъдат налични в търговската мрежа за любителите на марката.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:04 1
+ 0
- 0
sffsdf39270
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.