19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Lexani LM-EXTV e най-екстремният кемпер ван

Компанията Lexani Motorcars е известна с направата на някои от най-щурите и най-луксозни интериори в автомобилния свят. А сега компанията надскача себе си с най-новия си проект, наречен LM-EXTV. Става въпрос за кемпер ван, базиран на Mercedes-Benz Sprinter, който буквално предефинира понятието "аутдор автомобил".

Създаден заради нарасналото търсене на корави експедиционни и туристически машини, Lexani LM-EXTV (EXTV означава "extreme terrain vehicle" или превозно средство за екстремни терени) общо взето успява перфектно да комбинира практичното с луксозното. По проекта е работено над година, като екипът е експериментирал с различни материали и подредби, провеждайки и многобройни тестове, за да се увери, че всичко работи както трябва.

И както всички останали продукти на Lexani, клиентите ще могат да оборудват автомобилите си с уникални цветови решения, мнатериали на седалки и мебели, електроника, системи за сигурност и т.н.

В стандартната (доколкото може да се нарече така) си версия, Lexani LM-EXTV се предлага с няколко различни цветови схеми, комбинирани с камуфлажна окраска. Базираният на Sprinter ван е качен на 20-инчови ковани мноблок джанти, дело на фирмата, които са "обути" с 33-инчови гуми BF Goodrich All-Terrain. Покривът е със соларен панел, който си прави компания със солиден експедиционен багажник (до който се стига по специална стълба).

Всъдеходният кемпер е оборудван с масивен ролбар отпред и също така масивни странични степенки. На предната броня, както и на багажника, са монтирани куп допълнителни LED-барове, които могат да направят бял ден и от най-мрачната нощ.

На салона, естествено, е обърнато подобаващо внимание, като е използвано доволно количество карбон. Таванът е облицован с кожа, а в стенните панели са монтирани амбиентно осветление и индивидуални нощни лампи. В предната част на кабината има мини-хладилник, а отзад (при няколкото стенни шкафчета) на разположение е микровълнова печка.

Безжична мрежа, както и 24-инчов LED телевизор с Apple TV гранатират, че няма да пропуснете любимите си предавания докато почивате под звездите или ви позволяват да гледате любим филм през вградения DVD плеър.

Lexani LM-EXTV предлага два разтегателнби дивана за спане, усилена климатична система, няколко 110-волтови контакта и също няколко USB слота за зареждане на електроника. И за да не се притеснявате дали ще отнесете някое дърво докато паркирате, в помощ идва камера за паркиране с голяма резолюция. Единствено, което е в духа на кемпер вановете, няма налични баня с тоалетна, но винаги може да използвате портативен къмпинг душ или някое поточе за къпане.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:19 1
+ 0
- 0
sffsdf32664
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.