28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Lexus вече може да мести коли от пътя си (видео)

Чудовищен скок в технологиите ще направи Lexus с новите си модели. В специално обръщение чрез медиите компанията обяви, че пуска уникална технология, която ще позволява на автомобила да премества досадниците от лявата лента, които спират трафика с най-висока скорост.

Системата на Lexus се нарича "Line Valet" и изисква и двата замесени автомобила да разполагат с минимално ниво на автономност и свързаност помежду си. Идеята е много проста и е реализирана сравнително елегантно. Представете си, че застигате по-бавен автомобил в лявата лента на магистралата. Можете да процедирате по познатия начин - използване на светлините или клаксона.

Всеки обаче знае, че тези методи не са винаги успешни. И тук на помощ идва "Lane Valet". Само с едно натискане на бутона Вашият Lexus се свързва с автомобила пред себе си и при първия безопасен и удобен момент "костенурката" пред Вас сама подава десен мигач и влиза в дясната лента, за да освободи пътя.

Системата е революционна и според производителя ще доведе до сериозно подобрение в трафика, както и в разхода на гориво, което ще бъде спестявано от безкрайното намаляване и ускорение на най-бързите на магистралата.

Има обаче и някои обезпокоителни страни, като най-вече моралната да контролираш в движение автомобила на нищо неподозиращ човек. Има опасения и спрямо нашумялото наскоро "хакване" на автомобили, след като вече няколко софтуерни специалиста показаха как от дивана си могат да спрат двигателя на автомобил, намиращ се на хиляди километри разстояние.


Официалното представяне на системата ще стане в събота по време на няколко големи събития в САЩ, като финала на колежанското баскетболно първенство, както и няколко шоу програми. В края на своето съобщение за медиите от Lexus изказват задоволството си, че представянето на тази всъщност въображаема технология ще донесе най-важното на компанията - това да се говори за нея из цял свят поне за няколко дни.

Честит първи април от Lexus и екипа на Авто Офнюз!



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:51 4
+ 0
- 0
sffsdf23033
+ 3
- 0
"Можете да процедирате по познатия начин - използване на светлините или клаксона." - само дето и двата метода са забранени от правилника.

Рейтинг :
02.04 2017 в 08:19 2
+ 3
- 0
Да бяхте прочели до край ... Честит първи април от Лексос ....
+ 7
- 7
Определено ще импонира на таргет-групата на Лексус - арогантни рустикални пръчки със завишена самооценка.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.