24 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Литекс моторс представи новия пикап Great Wall Steed 6

Българският автомобилен производител „Литекс Моторс“ показа премиерно за България и Европа нов модел премиум пикап – Great Wall Steed 6. Моделът е представен от компанията като "по-големия и изискан брат на Steed 5".

Great Wall Steed 6 ще дебютира с ревизиран 2.0 литров дизелов, редови 4-цилиндров двигател със 7-точково впръскване и турбо-компресор с променлива геометрия и междинен охладител. Задвижването е интелигентно и надеждно, разработено от американския гигант BorgWarner. Скоростите, както и при Steed 5, са бързи и бавни с демултипликатор с електронно задействане, а раздатъчната кутия – с компютърно управление.

При Steed 6 внимание е отделено и на сигурността - конструкцията е на стоманено шаси. Купето е деформационно устойчиво със стоманена носеща рама и стоманени греди във вратите. Освен традиционните вече ESP, HHC, HBA, ABS, EBD, системата за подпомагане на задвижването при трудни терени TCS и системата за мониторинг на налягането в гумите, Great Wall Steed 6 е оборудван с двойни въздушни възглавници на шофьора и пасажера, странични въздушни възглавници и странични завеси.

Новият пикап е с впечатляващо междуосие от 3200 мм или 150 мм по-голямо от това при Steed 5, както и с 16,5 см по-дълго товарно пространство. Great Wall Steed 6 освен, че е по-голям от Steed 5, е и по-луксозен. Кабината е просторна, а оборудването богато. Новият модел на базово ниво ще разполага с кожен волан с елементи от метал, Dot Matrix 3” дисплей на инструменталното табло, борд компютър с 13 функции и управление от волана, кожена тапицерия на вратите, подвижен подлакътник между предните седалки, мултимедийна система с камера за заден ход, автоматичен климатик, аудио система с Bluetooth, RDS и 4 говорителя, MP3 CD-player, двуцветен кожен салон с електрическо регулиране на шофьорската седалка и много други.

Със Steed 6 Great Wall се превръща в един от малкото брандове, които предлагат повече от един пикап, особено за европейските потребители. Бестселърът за България – Steed 5 ще продължава да се предлага на българския и европейските пазари. Steed 6 ще се предлага на пазара на цени от 43 990 лв. с ДДС с 4х4 задвижване.

Луксозният пикап ще е в продажба на българския пазар в от началото на 2016 година, а поръчки ще се приемат на щанда на марката по време на автомобилния салон в София, който ще се проведе от 17 до 25 октомври 2015 г. в Интер Ескпо Център в столицата.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.