19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Mahindra се завръща на българския пазар

Mahindra, най-големият автомобилен производител от Индия с над 70-годишна история зад гърба си, стъпва отново на българския пазар след дълги години отсъствие, чрез дистрибутора Астреко Моторс и чрез дилърската мрежа на Бултрако Моторс АД.

През 2015 г. марката навърши 70 години. Реалната й стопанска дейност стартира през 1949 г. чрез сглобяването на автомобили Jeep. Днес Mahindra e най-големият производител на трактори в света, а автомобилната гама на марката включва общо 13 модела, сред които и електромобили.

От 2015 г. към нейното портфолио се присъедини и италианската дизайнерска фирма Pininfarina. Това е нов белег на международната експанзия на Mahindra, тъй като преди това компанията закупи и южнокорейския производител SsangYong. С инвестициите на Mahindra, Automobili Pininfarina ще проектират, конструират и произвеждат високотехнологични продукти, с екстремни характеристики, луксозни електрически автомобили за най-претенциозните световни клиенти.

Mahindra е познато име и в света на FIA Formula Е, където се състезават електрически болиди. Нещо повече – марката е сред основоположниците на тази нова дисциплина и се включва в екологичната надпревара още от първото й издание през 2014 г.

По време на Auto City Пловдив - специализираното автомобилно изложение към Ессения панаир, посетителите ще могат да видят за първи път два автомобила от категорията SUV на марката – компактния SUV KUV100 и 7-местния XUV500. И двата модела предлагат на достъпна цена лукс, удобства и качество, характерни за автомобили от по-висок клас. По-късно на българския пазар ще бъдат представени и още нови попълнения в гамата на Mahindra - пикапи и SUV модели.

Mahindra KUV 100 е практичен компактен SUV (дължина 3,7 метра) с доста интересен дизайн, отлична маневреност и комфорт за 5 пасажери. Задвижва се от 1,2-литров бензинов двигател с мощност 82 к.с. и въртящ момент от 115 Нм. Автомобилът отговаря на новите стандарти Евро 6, а производителят дава комбиниран разход от 6,2 л / 100 км.

Mahindra XUV 500 пък е луксозен 7-местен SUV, с дължина 4585 мм, който не остъпва по нищо на конкуренцията. Моделът е с атрактивен дизайн, с хромирана радиаторна решетка, LED светлини и елегантен заден спойлер. Всъдеходът предлага кожен салон и модерна информационно-развлекателна система, а в по-високите нива на оборудване - пълноценно 4х4 задвижване.

XUV 500 се задвижва от последно поколение 2,2-литров дизелов двигател с електронен контрол на променливата геометрия на турбокомпресора. Максималната мощност на агрегата е 360 к.с., а пиковият въртящ момент е 360 Нм. Тягата се предава към колеата чрез 6-степенна механична скоростна кутия, като комбинираният разход на гориво е 7 л/100 км (7,5 при 4х4 версиите).



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:18 1
+ 0
- 0
sffsdf32931
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.