24 май 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Mercedes-Benz C350 e се издъни на "лосовия тест"

Хибридният Mercedes-Benz C350 e бе подложен на популярния "лосов тест" от шведското издание Teknikens Varld, като според колегите се представя доста незадоволително. За незапознатите ще споменем, че "лосовият тест" симулира светкавична маневра, която водачът би трябвало да извърши, ако на пътя пред него внезапно изскочи животно. Първата маневра е рязък завой наляво, за да се избегне потенциалното препятствие, следван от също така рязък завой надясно, за да се върне автомобила в своята лента на пътя.

Mercedes-Benz C350 плъгин хибрид е бил подложен на последователни тестове, с нарастваща скорост. Изненадващо, немският седна се е задържал в зададеното трасе при скорост от 64 км/ч. След тази скорост, хибридният модел е започнал да презавива, като задницата му е съборила конусите от страни на тестовото трасе. Което, според Teknikens Varld, може сериозно да увеличи риска от катастрофа при същата ситуация в реални пътни условия. За сравнение, ще споменем, че DS5 е минал лосовия тест със скорост 75 км/ч.

Шведите опитват да си обяснят проблема със системата за електронен контрол на стабилността (ESC), която би трябвало да използва индивидуално спирачно усилие към всяко колело, за да стабилизира колата. Това води до предположението, че ESC не е била прецизно калибрирана според спецификата на C350 e, където най-важен фактор е теглото. С масивната батерия, разположена в задната част на заднозадвижвания плъгин хибрид, рапределението на тежестта е доста по-различно, в сравнение с моделите с конвенционални двигатели. Хибридът тежи 1780 кг, а най-тежкият конвенционален C-модел е 1595 кг и според Teknikens Varld от тази разлика идва проблемът.

На тези предположения, от Mercedes-Benz Швеция отговориха, че C350 e минал успешно подобни тестове за реакция. Според представителството на автомобилния производител, вероятна причина може да е било недостатъчното налягане в гумите. Макар и вотри подобен автомобил да е бил тестван и да се е справил по-добре, от Mercedes са обявили резултатите за невалидни заради дъждовното време. А шведските журналисти са заявили, че са проверили стриктно налягането в гумите, за да се елиминират потенциални отклонения при ситуацията.

Ето и видео с лошото представяне на Mercedes-Benz C350 E на "лосовия тест":


Niko 02.11 2015 в 12:54 1
+ 2
- 1
След "народните колички" идва ред и на Мерцедес...
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.