30 май 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Мотоциклетите на Piaggio Group под един покрив в София

В София отвори врати първият специализиран шоурум MOTOPLEX. Комплексът на Италия Моторс - вносител на мотоциклетните марки на Piaggio Group за страната, събира на едно място култовите брандове Piaggio, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi, Derbi и Gilera, и има за цел да превърне съоръжението в най-популярния и разпознаваем мотоциклетен център в страната.

На адрес ул. Лъчезар Станчев 5, върху площ от 300 кв.м., Италия Моторс предлага пълната моделна гама на шестте марки, оригинални аксесоари, резервни части, гаранционен и извънгаранционен сервиз, финансови решения, информативна обстановка и типично италианско настроение.

В своята 136-годишна история Piaggio Group е бил и продължава да бъде инициатор, иноватор и главно действащо лице в неспирната борба на човечеството с трафика и градската мобилност. Главно действащо лице, както чрез моделната си гама, която помага на милиони борещи се с трафика по цялото кълбо, така и чрез редица иновативни проекти, целящи да комбинират технологичните постижения на човечеството с една нова визия, създавайки високо технологични решения за градовете на бъдещето.

През април 1946 г. един нов, функционален и иновативен метод на придвижване и респективно свобода от градските ограничения е представен пред италианската публика. През 71-годишната си история и след 19 милиона продадени бройки в цяла Европа, Vespa успява да обедини хора от отдалечени и различни култури чрез една страст. Първата истинска глобална марка за мобилност, Vespa е главен герой в живота на милиони и се превръща в част от тяхното ежедневие, далеч отвъд нуждите им за придвижване.

През декември 2004 г. Aprilia става част от Piaggio Group. Aprilia започва производство на мотоциклети в края на 60-те. В своята история се радва на 294 победи, като с това число държи рекорда за най-много победи от европейски производител в Гранд При състезания по мотоциклетизъм. Към това трябва да бъдат прибавени и впечатляващите 54 световни титли.

Moto Guzzi се присъединява към Piaggio Group заедно с Aprilia през 2004 г. В края на 2009 г. Piaggio Group обявява значителна инвестиционна програма, която включва не само разработването на бъдещи продуктови гами на Moto Guzzi, но и производственото съоръжение в Mandello del Lario, където се извършва цялостно преструктуриране по посока създаването на възможно най-функционалното и ефективно производство на марката.

Италия Моторс е част от SFA Group. Портфолиото на групата обхваща редица марки в автомобилния бизнес. София Франс Ауто е официален вносител на Peugeot, официален дилър на пикапите Isuzu, официален вносител на лекотоварната гама на Piaggio Commercial Vehicles за България. Дружеството е основен акционер в Ауто Бавария – най-големият дилър на BMW, Mini и Motorrad и във фирма Исубус – вносителят на автобусите Isuzu.Рейтинг :
09.09 2023 в 05:22 1
+ 0
- 0
sffsdf31088
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.