26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Nissan представя Qashqai и X-Trail Premium Concept

Nissan чества успешните европейски продажби на кросоувър гамата си с версиите Premium Concept на Qashqai и X-Trail, които ще покаже на автосалона в Женева. Взимайки настоящите модели като отправна точка, Nissan е изследвал как една по-премиум и динамична дизайнерска интерпретация може да повиши и увеличи привлекателността на кросоувър гамата.

Qashqai Premium Concept е създаден от Nissan Design Europe (NDE), разположен в сърцето на Лондон, докато X-Trail Premium Concept е дело на Nissan Global Design Centre (GDC) в Япония. Взимайки под внимание концепцията на градски изследовател, всеки Premium Concept предлага уникално изпълнение и е проектиран да се хареса на много различни клиенти. Qashqai е проектиран за „Premium Urbanite“ човек, който мечтае за уикенд, поглъщащ културните забележителности на европейските туристически дестинации като Женева, Париж или Рим. X-Trail е насочен към „Premium Adventurist“, който мисли за планински приключения в Алпите или Пиринеите.

Nissan Qashqai Premium Concept

Използвайки модерния черен мат като свой основен цвят, Qashqai Premium Concept интелигентно комбинира дизайн и нови материали. Златисто-медени детайли акцентират върху различни точки на купето – по колесните арки, около линията на прозорците, в светлинните блокове на фаровете и релсите на покрива – контрастирайки силно с черното.Екствериорът допълнително е подчертан от автентичния карбон, използван в долните секции, както и от машинно обработените 20-инчови джанти с атрактивен дизайн.

Интериорът на Qashqai е с бяла, мека кожена Nappa тапицерия, която обикновено може да бъде открита в луксозните автомобили, както и с качественото изпълнение на средната секция на облегалката и седалищната част. Усещането за качество е допълнително подсилено чрез използването на премиум златист меден цвят, втъкан в карбоновите детайли в интериора. За волана и скоростния лост са използвани комбинация от черен сатенен хром и течен, черен матов цвят.

Nissan X-Trail Premium Concept

В рязък контраст със своя събрат, X-Trail Premium Concept използва матова бяла боя за свой основен цвят. Предният капак и покривът са изработени от тъмночерен матов карбон, придаващ на автомобила премиум излъчване. Големият контраст между бялото и черното подчертава линията, която започва от „V-motion“ радиаторната решетка, минава през капака на двигателя, отстрани и завършва в задната част на колата. Предната защитна решетка е изпълнена в златист меден цвят, подчертавайки 20-инчовите джанти. В черен гланц са боядисани веждите на калниците и елементи от купето.

Тапицерията в интериора е изработена от висококачествена кожа, изпълнена в естествена жълтокафява и черна цветова комбинация, а седалките са поръчкова изработка. Жълтокафява кожа с „cloud effect“ дизайн върху подглавника и бордовете на седалката, плюс Ultrasuede, акцентирани със златно-перлени кожени ивици, минават през централната секция на облегалката и седалищната част. За арматурното табло и облицовката на вратите са използвани черни карбонови и хромирани елементи.

Благодарение на тясното сътрудничество между японското и европейско дизайнерско студио на Nissan, Qashqai Premium Concept и X-Trail Premium Concept изследват потенциала на индивидуализация в кросоувър сектора.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:28 1
+ 0
- 0
sffsdf7466
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.