19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Nokian Tyres пуска умните гуми Intuitu за тежки машини

Nokian Tyres представи интелигентните гуми Intuitu по време на изложението Agritechnica в Хановер, миналия ноември. Сега Intuitu ще се предлага за избрани гуми за трактори, селскостопански и строителни машини, а продажбите започват от Финландия.

Когато Nokian Tyres пусна своето интелигентно решение за гуми, Intuitu, потребителите го похвалиха за лесната “plug & play” употреба: всичко, което е нужно, за да започнете, са екипирани със сензор умни гуми и приложение на смартфона, за да следите данните за налягането в гумите и тяхната температура, директно на телефонa си.

„Управителите на автопаркове в частност бяха ентусиазирани относно възможността да разполагат с важна информация и сигнали, достъпни чрез минимални настройки.“, казва Матю Крокър, продуктов мениджър в Nokian Tyres. „Първокласните гуми за трактор са инвестиция, за която е добре да се грижите.“

В настоящата си фаза, Nokian Tyres Intuitu се състои от екипирани със сензори умни гуми и мобилно приложение. Всичко, което е нужно да направите, за да започнете, е да поръчате умните гуми и да изтеглите приложението. Умните гуми се регистрират в приложението Intuitu, което показва положението на гумата и налягането, както и данните за температурата на всички превозни средства с умни гуми.

В приложението, собственикът на автопарка може да покани толкова шофьори и автомобили, колкото е нужно. Това означава, че шофьорът може да бъде в течение и да получава предупреждения за използваното в момента превозно средство, докато управителят на автопарка може да следи голямата картина и да извлече максимума от гумите и машините.

Също така, производителите на селскостопански и строителни машини могат да се възползват от умното “plug & play” решение и повишената ангажираност на клиентите, която то носи. Още повече, регистрацията в Intuitu удължава гаранцията на гумите.

„Знаейки в какво състояние са гумите на Вашите машини, Вие можете по-лесно да спестявате от разходи за гориво, а също така и да подобрявате работната безопасност.“, казва Матю Крокър. „Всъщност дигиталното измерениe на гумите има потенциала да допринесе с още много, и ние сме намислили още страхотни идеи!“

Продажбите на умните гуми Nokian Tyres Intuitu започват постепенно, първо във Финландия с четирите им водещи гуми за трактор - Nokian Ground King, Nokian TRI 2, Nokian Hakkapeliitta TRI и Nokian Tractor King. Фабриката ще започне да изпълнява поръчки през септември, а по това време и приложението Intuitu ще бъде налично за теглене. Поръчките ще се осъществяват чрез търговската верига за гуми Vianor в първата фаза, а после и други търговци ще започнат да ги предлагат. Гумите се доставят в рамките на нормалното време за доставка.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:08 1
+ 0
- 0
sffsdf37429
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.