19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Nokian Tyres разширява гамата гуми, усилени с арамид

Пролетта отново е тук, а с нея се завърна и желанието за пътешествия. SUV моделите бързо се превръщат в предпочитания избор за търсачите на приключения, градските шофьори и любителите на занимания на открито. Комбинацията от тежко превозно средство и суров терен или неравни и осеяни с дупки градски улици повишава очакванията към гумите да осигурят безопасно и безгрижно шофиране във всякакви условия. За да отговори на това очакване, Nokian Tyres въведе технологията Aramid Sidewall, която използва изключително силните арамидни влакна в страниците на гумата, което ги прави почти неразрушими. Технологията се използва, за да предпазва всички премиум модели за SUV на Nokian Tyres, а тази година разширява употребата ѝ, за да бъде прилагана и при гумите за лекотоварни камиони, ванове и кемпери.

Спортните летни гуми Nokian zLine SUV комбинират прецизно управление, приятно шофиране и отлично сцепление при влажна повърхност, което предоставя сигурност при мокри пътища и екстремни условия. Разработени за истински офроуд и 4x4 ентусиасти, уникалните гуми Nokian Rockproof се справят с лекота дори и при най-взискателни и екстремни условия. Дългият експлоатационен живот и изключителна издръжливост в най-тежки терени са осигурени не само от технологията Aramid Sidewall, но също така и от специалното съединение използвано за изработката на протектора на гумата и здрав дизайн на протектора с уникална технология за изхвърляне на камъчета.

Гумите за ванове и кемпери също се използват редовно през лятото. Превозните средства са тежко натоварени и обикновено биват шофирани по лоши пътища с чакъл и различни неравности. Гумите трябва да понасят цялото тегло на превозното средство и да осигурят безопасно и стабилно управление във всякакви условия. Затова технологията Aramid Sidewall може да бъде открита във всички продукти на Nokian Tyres за ванове и кемпери на пазара, включително Nokian cLine Van, Nokian cLine Cargo и Nokian Weatherproof C.

Шофьорите на пътническите автомобили имат огромен избор от гамата високо функционалните и първокласни летни гуми на Nokian. Тя включва класики като господаря на мокрите пътища Nokian Line, както и високоскоростната му версия Nokian zLine. Nokian iLine са специално разработени за условията в Централна Европа, основно за по-малки семейни автомобили с акцент върху икономия на горивото и отлична защита от аквапланинг. Шофьорите на електрически автомобили и хибриди ще оценят много икономичните Nokian eLine 2 с AA рейтинг за съпротивление при търкаляне.

Летните гуми на Nokian се представиха успешно в предварителните тестове тази година. Nokian zLine в размер 235/45 ZR18 постигна престижното 2ро (споделено) място в цялостното класиране с рейтинг „Препоръчително“ в немския тест за летни гуми ACE Lenkrad Summer Tyre Test 2018. Тестът похвали представянето на гумите при спиране и управление върху мокра настилка, както и характеристиките по време на аквапланинг. Също така бяха отчетени управлението при суха настилка и ниското съпротивление при търкаляне. Успехът продължи в немското GTÜ, както и австрийското ARBÖ.

SUV гумите на Nokian се характеризират със своята издръжливост и способност да осигуряват защита във всички ситуации, но понякога животът е непредсказуем. Гаранцията за арамида На Nokian Tyres покрива повреди върху страницата на гумата възникнали при нормална експлоатация. Клиентите могат да получат нови, подходящи гуми без доплащане, от всички оторизирани търговци предлагащи продукти на Nokian Tyres. Nokian Tyres също така дава обещание за удовлетвореност. Ако купувач, по каквато и да е причина, не е удовлетворен от своите нови гуми Nokian Tyres, той може да ги замени в срок от 14 дни за друг комплект. Обещанието за удовлетвореност от Nokian Tyres се предлага при избрани дилъри.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:22 1
+ 0
- 0
sffsdf31316
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.