29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новият Land Rover Discovery идва след броени дни

Новото поколение на легендарния SUV Land Rover Discovery ще отбележи световната си премиера на международния автомобилен салон в Париж в края на месеца. Преди официалното представяне, от Land Rover пуснаха първата официална снимка, загатваща ни как ще изглежда радикално обновения модел.

От предоставеното изображение е видно, че новият Land Rover Discovery ще заеме доста от визуалното излъчване на по-малкия си събрат Discovery Sport (наследил Freelander) и определено вече е далеч от визията на предходните поколения, характеризиращи се с квадратитите и отвесни форми на детайлите по каросерията.

Британците не разкриват икакви детайли за новото Дискавъри, а за момента просто цитират главния си дизайнер Джери МакГавърн: "Новото Discovery преосмисля идеята за голям SUV. Дизайнерските и инженерните отдели на Land Rover направиха революция от ДНК на Discovery за да създадат силно желан, изключително гъвкав и много способен премиум SUV".

Както вече споменахме, новият всъдеход изглежда много като по-малкия Discovery Sport, отколкото като настоящото "Диско", като е заел доста черти от представения през 2014 година концепт Discovery Vision. Разбира се, наблюденията си вадим само на база показаната снимка на предницата, но сме почти убедени, че и страничните линии, както и задницата, ще са много сходни с тези на Sport. И определено може да очакваме един по-елегантен и с по-меки черти нов модел.

Разбира се, клиентите очакват от Land Rover Discovery да не е просто един повдигнат "детевоз", а способен оф-роуд екземпляр. И от Ленд Ровър се заканват, че компромис по отношение на проходимостта няма да има. Още повече, че се носят упорити слухове за създаването на изключително екстремна оф-роуд версия от отдела Special Vehicle Operations, която ще носи означението SVX.

Що се отнася до интериора, автомобилните папараци вече успяха да щрактнат кабината на новия SUV и това което са видели е салон в стила на Discovery Sport, с 10,2-инчовия дисплей на информационно-развлекателната система на Jaguar Land Rover, наречена InControl Touch Pro.

Това, което може би ще открием под капака на новия Land Rover Discovery, ще е познатата актуална гама от 4- и 6-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели на марката, а защо не и гореща Supercharged версия с V8 агрегат. Подробности за това, както и за останалите новости ще станат ясни съвсем скоро.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:10 1
+ 0
- 0
sffsdf15882
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.