26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новият Range Rover Evoque с ексклузивна премиера у нас

На ексклузивно събитие в София, Мото-Пфое представи пред журналисти и партньори изцяло новия Range Rover Evoque. По-малко от месец след официалната световна премиера на модела в Лондон, България е първият европейски пазар, на който предпремиерно Range Rover Evoque е представен на живо.

Александър Костадинов, Директор маркетинг и продажби на Мото-Пфое, приветства всички гости в новия комплекс и акцентира върху изключителния принос на модела за големия успех на марката Land Rover в България. Волен Чинков, Бранд мениджър на Jaguar Land Rover, продължи с най-важните акценти и новости за модела, революционер в сегмента на компактните SUV автомобили.

Всички желаещи да се докоснат на живо до новия Range Rover Evoque могат да го направят между 14 и 31 декември 2018 г. в шоурума на Jaguar Land Rover в София и между 3 и 6 януари 2019 г. в шоурума на Jaguar Land Rover в Мото-Пфое Варна.

Пионер на пазара на луксозни компактни SUV автомобили с продажби от над 770 000 броя в световен мащаб и повече от 217 международни награди, новият Range Rover Evoque е усъвършенствана еволюция на оригинала. Въвеждането на елементи като супер тънки матрични LED предни фарове осигурява по-изтънчена светлинна графика отпред и отзад. Изравнени с каросерията дръжки на вратите допълват гладката изваяна естетика, а „бягащите“ мигачи създават целенасочен светлинен подпис. Опционални детайли R-Dynamic и медни акценти допълват уникалната привлекателност на модела.

Отвътре, диайнът съчетава изчистени повърхности и опростени линии с висококачествени материали, за да създаде луксозно, минималистично, дигитално купе. Като висококачествена алтернатива на кожата се предлага технически текстил, използващ рециклирана пластмаса, като вълнената тъкан Kvadrat и велура Miko, както и опциите Eucalyptus и Ultrafabrics. 

Размерите на новия Evoque са почти идентични с тези на своя предшественик, но стъпвайки върху новата напречна архитектура на Land Rover, използваща различни материали, новият модел осигурява повече пространство в купето отпреди. По-дълго междуосие осигурява допълнително пространство от 20 мм за коленете на пътниците на задните седалки и повече място за съхранение на дребни вещи. По-голямата жабка и централното отделение вече могат с лекота да поберат таблети, ръчни чанти и бутилки. Пространството за багаж е с 10% по-голямо (591 литра), много по-широко и лесно помества сгъната детска количка или комплект стикове за голф, като обемът се увеличава до 1 383 литра, когато делимите в съотношение 40:20:40 седалки на втория ред са сгънати.

Компактният SUV съчетава проходимост върху всякакви терени и увереност при всякакви метеорологични условия. Новият Evoque включва Задвижване на всички колела както и Активно задвижване от второ поколение с възможност за изключване на задвижването за увеличена икономичност и Адаптивна динамика за оптимален баланс между комфорт и пъргавина. Terrain Response 2 – технология, въведена за първи път в пълноразмерен Range Rover – автоматично разпознава повърхността, върху която се движи автомобилът, и регулира настройката спрямо нея, като Evoque вече може да гази във вода с дълбочина до 600 мм.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:16 1
+ 0
- 0
sffsdf33964
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.