28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новото купе Infiniti Q60 дебютира в Детройт

Infiniti показа новото спортно купе Q60 на Северно-Американското Международно Автомобилно Изложение 2016 (NAIAS) в Детройт. Спортният модел дебютира с новия 3,0-литровият V6 двигател с битурбо компресор с висока производителност от новата и ексклузивна група задвижващи системи „VR“.

Infiniti Q60 определено е с агресивен и елегантен външен вид, с изразителни пропорции и остри линии, загатнати точно преди година в едноименната концепция, показана отново на NAIAS. Иновативните технологии, вложени Infiniti Q60, обещават един мощен спортен автомобил с динамично пътно поведение. За последното спомага и ниският коефициент на съпротивление (0,28), постигнат от по-скосеното купе, въздухозаборниците, извеждащи въздуха от двигателния отсек и активната предна решетка, която се затваря при нормално шофиране.

Новият V6 двигател се предлага в два варианта: 300 к.с. или 400 к.с., като последният осигурява едно от най-високите съотношения мощност-ефективност при спортните купета на пазара в момента. На разположение за Infiniti Q60 ще е и двулитров бензинов агрегат с 208 конски сили. Задвижването базово е на задните колела, но като опция се предлага 4х4 система, а мощността са предава от мотора към колелата чрез 7-степенна автоматична скоростна кутия.

Infiniti Q60 е снова опция за адаптивно окачване (Dynamic Digital Suspension) на Infiniti, проектирана за осигуряване на прецизна маневреност и висок комфорт при пътуване. На разположение е и второто поколение система за адаптивно кормуване (Direct Adaptive Steering), познато от Q50, което предлага по-добро усещане и обратна връзка по отношение на кормилното управление на Q60, а селекторът за режим на управление (Drive Mode Selector) предоставя на водачите възможността да персонализират нивата на реакция и усещане за пътя.

Световната премиера на новото спортно купе Infiniti Q60 идва в момент на бърз растеж за Infiniti в Европа, в разгара на интензивна глобална продуктова кампания. Infiniti продаде рекорден брой нови автомобили през 2015 г., което на практика прави изминалата година най-успешната в историята на компанията. Заедно с Q60, на NAIAS 2016 Infiniti показа и обновени версии на спортния седан Q50 и кросоувъра QX60.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:30 1
+ 0
- 0
sffsdf5914
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.